Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Сб, 01 червня 2024
03:43

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Півтора мільярди гривень зекономить області система ProZorro

Півтора мільярди гривень зекономить області система ProZorro
Вдвічі більше доріг, дитсадків та водогонів зможе побудувати Дніпропетровщина наступного року. І все це – на зекономлені завдяки прозорим електронним закупівелям кошти. Планується, що 2016 року ProZorro дозволить області заощадити 1,5 млрд. грн.

Такий прогноз озвучив радник голови Дніпропетровської облдержадміністрації Юрій Голик.

«За нашими оцінками наступного року в Дніпропетровській області через систему ProZorro будуть проводитися торги на суму 15 мільярдів гривень. Це найрізноманітніші товари державних та приватних підприємств. Все, від серветок до дизпалива. Одних тільки продуктів харчування буде придбано на декілька мільярдів гривень», - зазначив Юрій Голик.

Він додав, що завдяки прозорій системі електронних закупівель економія державних коштів сягне 10%.

«Це у середньому півтора мільярди - більше, ніж всі капітальні витрати облдержадміністрації за цей рік, - наголосив Юрій Голик. – Виходить, що наступного року на зекономлені кошти можна буде побудувати в два рази більше доріг, водогонів, лікарень, дитячих садків».

На Дніпропетровщині через ProZorro вже проведено операцій на 88,5 млн. грн. Через неї пройшло близько 2,5 тис. закупівель.

ProZorro – це система електронних торгів. Через неї укладають угоди до 200 тис. грн. на товари і до 1,3 млн. грн. - на послуги і роботи. Торги відбуваються в режимі он-лайн. Кожен може зайти на сайт http://bi.prozorro.org/ і подивитися, яка установа та за якою ціною придбала товари чи послуги. ProZorro – чудовий спосіб боротися з корупцією у державних закупівлях. За розпорядженням очільника області Валентина Резніченка у вересні на цю систему перейшла Дніпропетровська облдержадміністрація.

Gorod.dp.ua на Facebook.


да уж  (28.10.15 19:01): такая экономия. можно только догадываться, как до этого все воровали Відповісти | З цитатою
Кадровик  (28.10.15 18:46): А может быть троллейбусов купим для Днепра? Хотелось бы чтобы в этом и область поучаствовала, а не только город. Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
6 700
гривень мінімальна зарплата у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті