Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Вт, 11 червня 2024
22:22

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Дніпропетровських медиків навчать роботі з невиліковно хворими людьми

Дніпропетровських медиків навчать роботі з невиліковно хворими людьми
Колишні вчителі, робочі, письменники. Старенькі й зовсім молоді. Одинокі та багатодітні. За рік роботи хоспісне відділення у Дніпропетровську прийняло 70 людей. Гідно завершити свій життєвий шлях тут допомагає ціла команда небайдужих – медики, волонтери, юристи, священики.

Перше хоспісне відділення у Дніпропетровську відкрили рік тому. Його створили при міській лікарні №15. Воно невелике – всього 5 ліжок, але головне якість, наголошує обласний спеціаліст з паліативної та хоспісної медицини Юрій Криничний. Каже, місць може бути й більше, але питання у кадрах. Не кожен здатен працювати з людьми, що вмирають. Раніше медиків взагалі не навчали цьому аспекту.м З 2015-го програму навчання сімейних лікарів змінили. Додали питання хоспісної та паліативної допомоги. Цьогоріч перші 28 фахівців матимуть такі знання. Про роботу з людьми, які завершують життєвий шлях, їм розкажуть досвідчені київські колеги. Згодом до лекцій приєднаються й медсестри, розповіла директор Дніпропетровського центру післядипломної освіти молодших спеціалістів з медичної та фармацевтичною освітою Наталія Чорна.

Це дає надію на збільшення хоспісних ліжок в області, каже голова обласного Товариства Червоного Хреста Людмила Лашко. А поки пережити складні часи пацієнтам та їх близьким допомагають й працівники організації. Купують памперси та продукти, відвідують одиноких людей, всіляко підтримують.

На Дніпропетровщині 92 хоспісних ліжка. Вони у складі лікарень Дніпропетровська, Дніпродзержинська, Жовтих Вод, Кривого Рогу, Марганцю та Широківського району. Минулоріч понад 3,2 тисячі людей отримали паліативну та хоспісну допомогу.

Gorod.dp.ua на Facebook.


терапевт  (11.10.15 19:57): Да кому они надо, эти неизлечимые, если у них бабла нет. Сейчас и здоровые не надо. Відповісти | З цитатою
ПопАдя  (10.10.15 08:51): Для неизлечимых есть Бог.. и немножечко удачи.. Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
65
років з дня першої місцевої телевізійної передачі в Дніпрі

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті