Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пт, 17 травня 2024
07:17

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Археологічні експедиції Дніпропетровщини та Польщі продовжаться у 2016 році

|«« «« »» »»|

На Дніпропетровщину повернулась студенти та викладачі ДНУ ім. Гончара, які протягом 12-18 липня взяли участь у III міжнародній україно-польській експедиції.

Разом з колегами з Археологічного Вроцлавського університету вони проводили розкопки на горі Громнік (Пшеворно, воєводство Нижня Сілезія). Експедиція організована за ініціативи голови Дніпропетровської обласної ради Євгена Удода.

Наші археологи працювали над розкопками лицарського замку, де було відкрито вхід до підземного приміщення, збудованого у скельній породі на місці колишньої каменоломні.

Серед їх унікальних знахідок: фрагменти кераміки 15 сторіччя, залізні предмети, скло, частини кахлів з орнаментом. Найбільш цікавими з історичної точки зору виявились знахідки імпортної кераміки, яка вирізняється технологією виготовлення (глина з домішками піриту) та орнаментацією. За результатами поїздки сторони домовились провести спільні археологічні дослідження і у наступному році.

Нагадаємо, що це вже третя україно-польська археологічна експедиція, яка проводиться за підтримки Євгена Удода. Перша з них пройшла у 2013 році, коли археологи обох регіонів провели розкопки на території фортеці Кодак на Дніпропетровщині. Друга тривала у 2014 р. у воєводстві Нижня Сілезія.

Gorod.dp.ua на Facebook.


Щырый укропэєць  (25.07.15 09:53): Пока мои предки море Чёрное копали,- эти бездельники пирамиды Хеопса клали.. Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
74
дитячих та спортивних майданчиків відремонтують у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті