Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Сб, 01 червня 2024
19:10

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Валентин Резніченко вручив державні відзнаки дніпропетровським медикам, які рятували життя героїв АТО

|«« «« »» »»|

На рахунку дніпропетровських медиків кількаденні марафони в операційних та майже 5,5 тисяч врятованих життів українських військових. Для своїх пацієнтів вони – справжні герої, для всієї України – приклад найвищого професіоналізму. За самовіддану роботу півтора десятка лікарів області сьогодні отримали державні відзнаки.

Попри традицію вручати державні нагороди в облдержадміністрації сьогодні для лікарів зробили виняток. Церемонія відбулася в Дніпропетровській обласній лікарні ім. Мечникова.

«Я схиляюсь перед вашим професіоналізмом, але недостатньо просто говорити про це. Я вирішив, що не ви повинні приїхати до мене на нагородження, а я – до вас. Ви маєте отримати відзнаки там, де працюєте, щоб це бачили колеги і пацієнти. Можливо, комусь це здається менш урочистим, але таким чином я хотів висловити вам свою глибоку повагу», - звернувся до медиків Валентин Резніченко.

Завідувач відділення лікарні ім. Мечникова Олександр Губарик отримав звання Заслуженого лікаря України. Каже: за останній рік робота медиків суттєво змінилася. Щоб рятувати життя поранених в АТО бійців, йому та колегам доводилося постійно вчитися.

«Змінився характер травм. Ми звикли працювати з постраждалими в автокатастрофах, а довелося перейти на роботу над ураженнями від вибухів. Бувало так, що поранених хлопців привозили по 14-18 годин поспіль. Це була боротьба за життя до останнього. Багато з них вже одужали», - розповів він. Подякувати лікарям прийшли їх пацієнти.

«Ми куємо перемогу на війні, а лікарі - в тилу. У багатьох з бійців завдяки медикам з'явився другий день народження. Вони врятували не тільки наші життя, але й душі наших близьких. Від себе та всіх хлопців велика вдячність та уклін лікарям», - зазначив полковник В’ячеслав Севрук.

Орден «За заслуги» ІІІ ступеня отримали чотири медики області, дев’ятеро стали заслуженими лікарями України, двоє – Заслуженими працівниками охорони здоров’я України. Директор Дніпропетровського навчально-реабілітаційного центру №1 Ольга Шум отримала звання Заслуженого працівника освіти, а перший заступник директора Дніпропетровського міжнародного аеропорту Сергій Криворотченко – Орден «За заслуги» ІІІ ступеня.

Gorod.dp.ua на Facebook.


Снегурочка-дурёха  (15.07.15 09:08): Но ведь они морозятся от велофото.. значит шось комусь недолечили.. Відповісти | З цитатою
Тата  (14.07.15 23:24): Низкий Вам поклон дорогие медики, за то что спасаете жизни ребят. Сердце кровью обливается когда видишь несущиеся скорые по набережной. Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
69
сиріт з Дніпропетровщини отримали кошти на придбання власного житла у 2022 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті