Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Ср, 15 травня 2024
23:06

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

На Дніпропетровщині тривають фольклорні експедиції зі збору козацьких пісень

|«« «« »» »»|

16 червня студенти консерваторії ім. Глінки разом із представниками ЗМІ області побували у фольклорній експедиції зі збору козацьких пісень. Поїздку у Царичанський район організовано за ініціативи голови облради Євгена Удода для популяризації історичного надбання Дніпропетровщини. Учасники експедиції ознайомилися з козацькою славою району та виконавцями старовинних пісень, які потребують збереження.

«Всі ми робимо одну важливу справу – зберігаємо наш культурний потенціал, виховуємо у молоді патріотизм та любов до свого рідного, національного. Сприйняття глибини пісень неможливе без пізнання культури та звичаїв тієї громади, яка їх виконує. Саме для цього ми організовуємо такі експедиції. Вони дозволяють перейнятися духом козацтва, а також ознайомитися з туристичними маршрутами на території Дніпропетровщини», – зазначив Євген Удод.

Цього дня учасники фольклорної експедиції послухали козацькі пісні у виконанні ансамблів «Орільчанка», «Калита» та взяли участь у майстер-класі петриківського розпису. Також вони побували у Китайгородському церковному комплексі, біля пам'ятника архітектури національного значення – укріпленні української лінії біля села Рудка, на кінно-спортивній базі «Лелеки» та у зеленій садибі «Стара хата», де відвідали справжніх козацьких страв.

Нагадаємо, за ініціативи голови Дніпропетровської обласної ради Україна та Дніпропетровщина відроджує і зберігає козацький епос. Першим кроком було світове визнання Петриківського розпису. Наразі ще одна номінація «Козацькі пісні Дніпропетровщини» знаходиться на розгляді у штаб-квартирі ЮНЕСКО. Мета Дніпропетровщини – включення козацьких пісень до Списку нематеріальної культурної спадщини людства, що потребує термінової охорони.

Gorod.dp.ua на Facebook.


гость  (19.06.15 08:54): класс, я бы тоже так поехала с удовольствием Відповісти | З цитатою
Дід Понос  (17.06.15 13:27): Свежаками козака Мамая.. Відповісти | З цитатою
Кошкин дом  (17.06.15 13:25): Штаны, как у пожарных.. Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
406
будинків ОСББ та ЖБК оновлені у Дніпрі у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті