Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Нд, 19 травня 2024
10:57

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Рятувальники пройшли перевірку готовності до пляжного сезону

|«« «« »» »»|

Рятувальні служби Дніпропетровщини провели тренування зі спасіння людей на воді. У навчанні взяли участь аварійно-рятувальні частини, медичні служби, волонтери та ін., були задіяні 3 спеціалізовані автомобілі та 6 спеціалізованих човнів. Перевірив готовність рятівників в. о. першого заступника голови Дніпропетровської облдержадміністрації Олег Кужман.

«Ми побачили, що рятівники готові до попередження надзвичайних ситуацій. Дніпропетровщина має всі технічні засоби: катери, машини, засоби гасіння пожеж та ін. І вони сьогодні виконують всі завдання для порятунку людей на воді», - Олег Кужман.

Під час тренувань відпрацювали ліквідацію пожежі на човнах та островах, спасіння потопаючих, а також реагування на терористичні та інші протиправні акти.

Тренування проходили за 5 сценаріями. Перший - рятування людини з води при сильній течії. За легендою волонтери врятували тонучу людину та надали їй першу медичну допомогу, постраждалого направили до найближчого медичного закладу. Під час навчання були задіяні моторний човен «Калібрі», рятувальні жилети та круги, водолазне спорядження, медичне обладнання та санітарний автомобіль.

Другий навчальний сценарій - гасили пожежу, що виникла на човні. Під час тренувань були задіяні пожежно-рятувальні та аварійно-рятувальні частини, швидкісний пожежний катер «РЕЗВ Ы Й» та пожежно-технічне обладнання.

На третьому – відпрацювали ситуацію гасіння пожежі на острові. Під час умовної операції були задіяні моторний катер «БМК», мотопомпа, пожежні рукава та стволи.

Оперативно також виконали дії із затримання терористичного угрупування, що намагалося, за легендою, замінувати Мерефо-Херсонський міст, та браконьєра.

Як повідомив в.о. начальника ГУ ДСНС України в Дніпропетровській області Андрій Кульбач, на території Дніпропетровщини щорічно відбувається близько 100 надзвичайних ситуацій на воді. Цього року служба надзвичайних ситуацій вже врятувала 32 людини на річках, безпосередньо на Монастирському острові Дніпропетровська вчора врятували 27-річного хлопця, який намагався переплести Дніпро та не розрахував власні сили. На Дніпропетровщині працює 9 рятувальних станцій, які оснащені всім необхідним для ліквідації надзвичайних ситуацій.

Він звернувся до жителів Дніпропетровщини з проханням бути обережними та виконувати всі правила поведінки на воді. Адже саме безвідповідальність громадян призводить до надзвичайних ситуацій.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
154,5
млн грн містянам на відновлення житла, яке постраждало від ракетних обстрілів, виплатив Дніпро у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті