Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пн, 13 травня 2024
17:27

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Дніпропетровський військовий госпіталь отримав сучасний апарат УЗД

|«« «« »» »»|

Дніпропетровський військовий шпиталь отримав сучасний експертний апарат УЗД, який для нього придбало турецьке агентство зі співробітництва та координації.

Апарат привезли з Канади. Його вартість – 42,7 тисячі доларів США. Ініціатива передати такий апарат на Дніпропетровщину з’явилася у Уповноваженого ВР України з прав людини Валерії Лутковської після того, як вона в рамках парламентського контролю за дотриманням прав людини побувала у військовому госпіталі.

«З’ясувалося, що один з апаратів УЗД у шпиталі експлуатується вже 19 років. Після цього ми звернулися до своїх партнерів ТІКА з проханням допомогти. Адже якісна діагностика – це перший крок до одужання воїнів», - сказала Валерія Лутковська.

Лікарі госпіталю зазначають, що апарат УЗД експертного класу потрібен у їх роботі завжди.

«Через конфлікт на Сході країни до діагностики висуваються особливі вимоги. Такий апарат дозволить нам проводити не лише якісну діагностику всіх органів та систем людини, а серйозні маніпуляції під контролем УЗД – в реанімації та в палатах важкохворих», - сказав заступник начальника госпіталю з медичної частини Олег Поляков.

Як пояснив координатор програми ТІКА Болат Хаджи Бойрам, цей апарат переданий госпіталю безкоштовно. Адже ТІКА надає Україні міжнародну технічну допомогу.

«Україна для Туреччини – стратегічний партнер. Адже якщо буде мир в України – буде стабільність в Причорномор’ї. Допомога, яку ТІКА надає вашій країні – безкоштовна. Крім військового шпиталю, допомогу у Дніпропетровській області від Туреччини отримала обласна лікарня імені Мечникова, де лікуються багато солдатів», - сказав Болат Хаджи Бойрам.

Радник голови Дніпропетровської облдержадміністрації Гліб Пригунов подякував гостям за подарунок для госпіталю. Він зазначив, що Дніпропетровська область продовжуватиме співпрацю з турецькими партнерами, а також шукатиме нові міжнародні проекти, аби підвищити рівень технічного оснащення лікарень регіону. Нагадаємо, за рік через 15 медзакладів Дніпропетровщини пройшло понад 5 тисяч поранених в зоні АТО, у тому числі 2193 бійці прооперовані.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
8000
грн на місяць - мінімальна зарплата з квітня 2024 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті