Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Сб, 18 травня 2024
22:39

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Цього року збільшено фінансування чорнобильців Дніпропетровщини

Цього року збільшено фінансування чорнобильців Дніпропетровщини
У 2015 році на виплату допомоги постраждалим внаслідок Чорнобильської катастрофи виділено 47,7 мільйона гривень – це на 6,3 мільйона гривень більше, ніж минулого року.

Про це стало відомо під час спільної прес-конференції начальника управління у справах інвалідів та ветеранів департаменту соціального захисту населення ОДА Анатолія Бейцуна та головного позаштатного спеціаліста з надання медичної допомоги постраждалим на Чорнобильській АЕС департаменту охорони здоров'я ОДА Тетяни Чекмарьової.

Цього року була змінена процедура закупки путівок на оздоровлення – департамент соціального захисту населення Дніпропетровської ОДА отримав додаткові кошти та має можливість самостійно закуповувати путівки на оздоровлення чорнобильців.

«Раніше путівки, що приходили з Києва, не завжди були зручними для чорнобильців. Людей не влаштовували дати оздоровлення чи віддаленість санаторіїв. Цього року ми можемо самостійно вирішувати всі ці питання, повністю враховуючи інтереси людей», - наголосив Анатолій Бейцун.

Протягом січня-квітня цього року вже виплачено 14,5 мільйона гривень грошових компенсаційних виплат. Зокрема, наразі вже 923 чорнобильці отримали кошти на додаткові відпустки, ще 31 особа отримала стипендії за роботу на радіоактивно забруднених територіях, понад 13 тисяч отримали кошти на додаткове харчування.

Виплачені компенсації за шкоду заподіяну здоров'ю та допомога на оздоровлення ще 3,7 тисячі чорнобильцям.

За напрямком «Компенсація сім'ям з дітьми та видатки на безплатне харчування дітей, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи» додаткові кошти отримали більше 600 родин. На оздоровлення чорнобильців виділено 152,24 тисячі гривень.

В області також діє система медико-санітарного забезпечення постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи. За рахунок коштів державної програми “Комплексне медико-санітарне забезпечення і лікування онкологічних захворювань із застосуванням високо вартісних медичних технологій громадянам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи» на придбання високовартісніх медикаментів у 1 кварталі цього року профінансовано 198,73 тисяч гривень.

Нагадаємо, що кошти з державного бюджету спрямовуються за 6 напрямками підтримки чорнобильців:

- на виплату стипендій за роботу на радіоактивно забруднених територіях,

- на додаткове харчування,

- на виплату компенсації за шкоду заподіяну здоров'ю та допомоги на оздоровлення,

- на обслуговування банківських позик,

- на безоплатне харчування дітей чорнобильців,

- на оздоровлення чорнобильців.

За рахунок місцевих бюджетів та залучених коштів у 2015 році надається матеріальна допомога вдовам, інвалідам, сім'ям чорнобильців, які опинилися в скрутному становищі. Наразі вже надано допомогу у розмірі 478 тисяч гривень.

Gorod.dp.ua на Facebook.
ФОТО:



 


Чернобылец  (22.04.15 23:01): Закон "Овертона" ложь выданная за действительность!
А как вам 75 гривен в год на оздоровление А!!!
Відповісти | З цитатою
льготы не для всех  (22.04.15 15:50): мой муж умер в 2005 году, на сегодняшний день компенсацию за утрату кормильца, положенную по закону я так и не получила, только ответ в бюджете денег нет, неужели за 10 лет денег так и не нашлось, а вот,когда одесские чиновники летевшие на футбол в Донецк неудачно приземлились так им по 100 тыс. компенсации нашлось мгновенно. Вот такая страна, когда надо было защищать призвали, а когда пришло время платить. так никому не нужны! Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
Семейный срач  (22.04.15 14:41): Сквер Ленина в ихнюю честь переименовать,- весомый вклад потребительскую корзинку.. и на психологическое состояние хорошее влияние.. Відповісти | З цитатою
1111  (22.04.15 14:17): Зачем писать неправду ничего этого реальные чернобыльцы не получают, о тех кто работал на реакторе сразу после аварии забыли, нет вру не забыли дали пенсию 952 грн. Кому нужны эти брехливые отчеты люди и вправду думают что страна заботится о чернобыльцах. Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
150
нових ліфтів планують встановити у Дніпрі у 2024 році.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті