Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Ср, 15 травня 2024
23:00

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

На Дніпропетровщині пройде тижневик боротьби з раком шкіри

На Дніпропетровщині пройде тижневик боротьби з раком шкіри
З 20 по 25 квітня на Дніпропетровщині проходитиме тижневик з профілактики та ранньої діагностики злоякісних новоутворень шкіри. У цей період медики запрошують всіх мешканців області швидко та без направлення від лікаря пройти дослідження, які у подальшому допоможуть зберегти здоров'я та життя.

Про це під час прес-конференції розповіли головний позаштатний спеціаліст з онкології департаменту охорони здоров'я ОДА Віталій Машталер та головний позаштатний спеціаліст з дерматовенерології Анатолій Дюдюн.

Віталій Машталер зазначив, що у Дніпропетровській області хвороби шкіри посідають друге місце у структурі онкологічних захворювань. Тому дуже важливо займатися профілактикою раку шкіри та своєчасно виявити проблему. У 5-8% випадків люди звертаються до спеціаліста вже з настільки запущеною хворобою, що навіть радикальні методи лікування не дають результатів.

«Коли до нас приходять люди на обстеження – це бувають вже великі виразки по 10 - 20 сантиметрів у діаметрі. На питання, чому не приходили раніше, відповідають, що немає часу, - розповів він. - Люди самі повинні боротися за своє здоров'я. Боротьба полягає у виявленні у себе чинників розвитку раку шкіри і його ранній діагностиці».

Одним з основних факторів виникнення злоякісних пухлин шкіри лікарі називають ультрафіолетове випромінювання. Особливо від сонця страждають люди, у яких біла шкіра, блакитні очі, русяве волосся, а також рудоволосі.

«Згадайте, як ходили наші предки в Україні - широкі шаровари, блузи, великий солом'яний капелюх на голові - ми закривалися від сонця. Зараз люди в теплу пору одягають на себе досить мало одягу, а даремно. Генетично біла людина не повинна загоряти, - наголосив Віталій Машталер. - Солярій - це теж фактор ризику. Доведено, що його використання підвищує ризик виникнення меланоми».

Також слід слідкувати за родимкам, особливо тими, які знаходяться в місцях хронічної травматизації - волосиста частина голови, обличчя, шия, стопи, гомілки, природні западини, область бюстгальтера, пояса. Хронічна травматизація - привід для виникнення меланоми. Тому такі родимки необхідно видаляти, але не у косметологічній клініці, а у медичному закладі. Також до спеціаліста – сімейного лікаря або дерматовенеролога – слід звертатися при появі будь-яких висипань на шкірних покровах.

«Велика шкода наноситься пацієнтам народними цілителями та некваліфікованими косметологами, яких хвилює отримання грошей, а не подальша доля хворого. Вони застосовують кріотерапію та різні розчини з кислотами при всіх видах висипань. Завжди необхідно, щоб був саме фахівець, який правильно оцінить ситуацію і дасть рекомендації», - підкреслив Анатолій Дюдюн.

Для того, щоб мешканці Дніпропетровщини змогли попіклуватися про своє здоров'я та швидко пройти необхідні обстеження, з 20 по 25 квітня в області проходитиме тижневик профілактики злоякісних новоутворень шкіри. Кожен бажаючий зможе без направлення звернутися до профільних спеціалістів в Дніпропетровську (в Обласному шкірно-венерологічному диспансері (вул. Байкальська, 9-А), Клінічному онкологічному диспансері (вул. Космічна,21), Дніпропетровській обласній клінічній офтальмологічній лікарні (пл. Жовтнева,14)), Дніпродзержинську (проспект Аношкіна, 72) та Кривому Розі (вул. Дніпропетровська шосе,14).

Всі пацієнти, у яких будуть запідозрені клінічні прояви меланоми або інших захворювань шкіри, будуть спрямовані до фахівців для подальших обстежень.

Gorod.dp.ua на Facebook.
ФОТО:

   

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
7
нових регіональних полігонів побутових відходів будуть збудовані до 2027 р. у регіоні

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті