Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
вт, 14 мая 2024
20:39

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

У Дніпропетровську пройшов міжобласний конкурс професійних читців ім. Івана Франка

|«« «« »» »»|

14 квітня у театрально-художньому коледжі пройшов міжобласний конкурс професійних читців ім. Івана Франка при підтримці Дніпропетровської міської ради. Традиційно його організаторами виступило міжобласне відділення Національної Спілки театральних діячів України.

У конкурсі взяли участь студенти спеціалізованих ВНЗ і професійні актори Дніпропетровська та Запоріжжя. У результаті, виступи вдалися цікавими, сильними за енергетикою і різноплановими щодо прочитання творчості Івана Франка.

Журі на чолі з головним режисером Дніпропетровського академічного музично-драматичного театру ім. Т. Шевченка Анатолієм Канцедайлом визначило лауреатів першого, другого і третього місць, вручили і два спеціальних диплома.

З дипломами переможці отримали і подарунки, однак, у першу чергу, змагалися за можливість взяти участь у Всеукраїнському конкурсі професійних читців ім. Івана Франка, що відбудеться у  Києві сьомого і восьмого травня. Цього року Дніпропетровськ у столиці представлять усі лауреати. Актор майстерні українського театру «Герць» Володимир Клименко посів перше місце з номером «Поезії…», студент театрально-художнього коледжу Дмитро Стоян став срібним призером за «Поетичну композицію».

Третє місце вибороли відразу два учасника конкурсу: актор Дніпропетровського академічного українського музично-драматичного театру ім. Т. Шевченка Ярослав Безкоровайний з «Сучасною приказкою» і студент театрально-художнього коледжу Станіслав Жура, який виконав «Захар Беркут».

Спеціальні дипломи отримали студентки напряму підготовки «Театральне мистецтво» Запорізького національного університету – Анна Ткаченко, що виступила з уривком з новели «Сойчене крило» і Аліна Тотьмяніна за виконання поеми «Сон».

Gorod.dp.ua на Facebook.


Алина  (17.04.15 19:28): Творчість Франка вас вилікує, читайте... Ответить | С цитатой
Дніпропетровчанину  (17.04.15 08:33): если вы такой знаток Франка, то должны знать, вместо украинцев в оригинале - русинов. "...не люблю русинів. Так мало серед них знайшов я справжніх характерів..." Ответить | С цитатой | Обсуждение: 1
Дніпропетровчанин  (17.04.15 08:17): Іван Франко: Не люблю українців… Так мало поміж ними знайшов я характерів, а так багато дрібничковості, тісної заскорузлості, дволичності і пихи, що справді не знаю за що мав би я їх любити… Чи може, маю любити Україну як расу, ту расу обважнілу, розгнуздану, сентиментальну, позбавлену гарту і сили волі, так мало здібну до політичного життя на власному смітнику, таку плодючу на перевертнів найрізнороднішого сорту.. Ответить | С цитатой | Обсуждение: 2
Я не поняла..  (16.04.15 15:20): А премия какая престижная имеется за сие актёрское мыстэцьтво? Ответить | С цитатой | Обсуждение: 2
1
Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
50
лет просуществовала газета Днепр вечерний в бумажном формате

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте