Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Сб, 01 червня 2024
03:22

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

На Дніпропетровщині відремонтують мільйон квадратних метрів доріг

На Дніпропетровщині відремонтують мільйон квадратних метрів доріг
У 2015 році в Дніпропетровській області планується провести капітальний та поточний ремонт 927,7 тис м2 доріг комунальної власності. Роботи на загальну суму 406,9 млн. грн. будуть виконані за рахунок місцевих та обласного бюджетів.

Про це повідомляють у департаменті житлово-комунальго господарства та будівництва Дніпропетровської ОДА.

Зокрема, за рахунок коштів обласного бюджету планується виконати ремонт доріг площею 211,3 тисячі м2 на загальну суму 120 млн. грн. З а рахунок місцевих коштів передбачено відремонтувати дороги площею 716,4 тисячі м2 на загальну суму 286,9 млн. грн.

Наразі в Дніпропетровській області за рахунок місцевих коштів вже було здійснено ямковий ремонт 6,5 тисячі м2 доріг на суму 2,1 млн. грн. Виконано роботи у Дніпродзержинську, Дніпропетровську, Кривому Розі, Новомосковську, Павлограді, Тернівці, а також у Межівському та Верхньодніпровському районах.

За сприятливих погодних умов з наступного тижня в регіоні розпочнуться ремонти доріг за рахунок коштів обласного бюджету. В же складено план-графік на виконання робіт у Дніпропетровському, Васильківському, Криворізькому, Межівському, Новомосковському, Покровському, Синельниківському та Софіївському районах. Цей план-графік ще буде доповнюватися.

Як повідомив раніше заступник голови Дніпропетровської облдержадміністрації Святослав Олійник, цього року в ОДА запровадили додаткові заходи щодо контролю якості ремонту дорожнього покриття . Тепер цей процес відбуватиметься під пильним наглядом правоохоронних органів та громадськості – для запобігання можливим порушенням у технологіях будівництва та недопущення розкрадання коштів з самого початку, а не тільки після закінчення ремонту. Мешканці області та громадські активісти зможуть фіксувати хід та якість виконання робіт та поширювати цю інформацію через Інтернет та соціальні мережі для відома всіх місцевих громад регіону.

Мешканцям Дніпропетровщини пропонується ознайомитися з графіком запланованих робіт в районах області, а також технічними правилами ремонту ( див. довідку ).

Довідка:

Технічні правила ремонту та утримання автомобільних доріг загального користування

Закладання вибоїн виконують ремонтними картами з прямими лініями паралельно і перпендикулярно осі проїзної частини, які повинні проходити на відстані не менше ніж 3 - 5 см від краю пошкодження.

Вибоїну готують до ремонту шляхом обробки країв пневматичним інструментом чи фрезою, а також застосовуючи розігрів пальниками інфрачервоного випромінювання. Покриття улаштовують з гарячих і теплих асфальтобетонних сумішей; аналогічних чи близьких за складом до суміші, з якої улаштовано покриття, що ремонтується.

У залежності від глибини підготовленої вибоїни гарячу суміш вкладають в один чи декілька шарів: до 5 см - в один шар, при більшій глибині - у два.

Ямковий ремонт вибоїн глибиною до 3 см виконують дрібнозернистою сумішшю, а при глибині до 5 см використовують крупнозернисту асфальтобетонну суміш.

Ямковий ремонт вибоїн глибиною більш ніж 5 см виконують за наступною технологічною послідовністю:

•  краї вибоїни обрубують;

•  вичищають від скиркованого матеріалу, пилу та бруду;

•  дно і стінки змащують рідким бітумом;

•  проводять пошарове укладання гарячих сумішей при температурі 140-160 градусів Цельсію;

•  у нижній шар укладають крупнозернисту суміш і ущільнюють;

•  укладають дрібнозернисту суміш у верхній шар.

Невеликі за розмірами (до 0,5 метра) і віддалені одна від одної ремонтні карти ущільнюють за допомогою трамбівок або ручних котків, а великі - за допомогою гладковальцьових котків масою 5 - 10 т за десять проходів по одному сліду.

Gorod.dp.ua на Facebook.
ФОТО:

   


андрей  (08.04.15 21:18): енто шо ж ляпнули то,это это территория 1000 на 1000 метров, они чё нас за даунов деражт??? Відповісти | З цитатою
galuha  (07.04.15 19:15): Какой ямочный ремонт , опять сп@@@ят !!! Відповісти | З цитатою
Fidel  (07.04.15 16:56): Посмотреть бы где смету, а то не понятны аппетиты наших теперешних вождей. Может дешевле заипашить их будет? Відповісти | З цитатою
Ярослав  (07.04.15 16:21): и всё за деньги гос.бюджета! - это отмывание бабла, товарищи! Потратят 10 млн. у.е., а по факту 4 уйдёт. Мне все эти новости на одно лицо, зато иногда приятно видеть как немногие, в их числе Краснов - к примеру, за СВОЙ счёт делают что-то! облагораживают парки, делают площадки, ремонтируют дороги(не много м2, но всё же!) ! умейте различать "левое" от настоящего ! Відповісти | З цитатою
Рубинштейн Ира  (07.04.15 16:05): Может хватит уже ямочных ремонтов?Мы хотим жить по-новому,дороги тоже хотим как в Европе,в которую стремимся.И зачем с села начинать ремонт дорог,если там трактора все разбивают,а в городе автолюбители разбивают свои машины и матерят власть .Огромная просьба ,работайте без откатов и без распила бабла,реально уже достало ваше воровство! Відповісти | З цитатою
Карина  (04.04.15 15:59): Нам ямочный ремонт не нужен! Нам надо дороги как в США или Германии или в Сингапуре. Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
Дорожник  (04.04.15 13:49): Ни какой правильно уложенный самый лучший асфальт не будет стоять если на дороге нет ливнёвок и дождевой воде некуда уходить. Это мы видим на Винокурова, Байкальской, Каруны и т.д - Там где стоит вода там и образуются ямы. Ремонты дорог надо начинать с водоотведения. Відповісти | З цитатою
Вiйськовий  (03.04.15 20:58): Куплю танк или БТР можно б/у все равно у нас дорог нет. Відповісти | З цитатою
Чунга Чанга  (03.04.15 19:57): Данная статья образец как из полного провала пытаются сделать конфетку. Казалось бы миллион м2 дорог отремонтируют. Вау! А реально дело обстоит так: всего в днепре 25 млн м2 дорог. Ремонтировать их капитально, а не в формате текущий ремонт нужно минимум каждые 5 лет (лучше каждые 3 года). Делим одно на другое и получаем, что на самом деле требуется отремонтировать не 1 млн м2 дорог, а 5 млн. м2 дорог. Таким образом триумф описанный в данной статье превращается в полный провал. Но это еще не все. 1 млн. м2 это текущий ремонт, а вовсе не капитальный, как требуется. В переводе на понятный людям язык это ямочный ремонт - ямки засыпали г...ном и поставили галочку - по сути ремонта нет. Капитально же отремонтируют 80 т. м2. Делим 80 т м2 на 5 млн. м2 и получаем, что власть сделает лишь полтора процента от того минимума, что сделать должна. Таким образом триумф и пафос заявленные пиарщиками власти в данной статье, превращаются полный п..дец. Відповісти | З цитатою
Алексей  (03.04.15 18:53): а действительно, ведь площадь дорожного покрытия, которое требует КАПИТАЛЬНОГО ремонта наверное раз в 15-20 больше.
Вопрос: по каким критериям выбираются улицы для ямочного и капитального ремонта ?
1) ул. Винокурова как после войны, особенно в районе ГОРОДСКОГО АВТОБАЗАРА + там стоит штук 5 автосалонов. Так почему там не сделать кап. ремонт ?
2) ул. Байкальская. По ней уже лучше не ездить, а просто объехать по параллельной улице.
3) ЦЕНТРАЛЬНЫЙ МОСТ - конечно же ямочный ремонт (при том х*рового качества, который через один дождь смоет).
Дополнительный вопрос: 400 000 000 грн - это мало, что бы хоть что-то сделать на совесть ? конечно лучше 100 млн себе взять, а на остальное сделать видимость работы.
Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
1 2
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
45
стихійних сміттєзвалищ ліквідували у Дніпрі за 2022 рік

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті