Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Ср, 05 червня 2024
00:39

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Жителів Дніпропетровщини запрошують пройти безкоштовні флюорографічні обстеження

Жителів Дніпропетровщини запрошують пройти безкоштовні флюорографічні обстеження
27 лютого на Дніпропетровщині стартує місячник боротьби з туберкульозом, який приурочено до Всеукраїнського дня протидії цій хворобі. Кожен бажаючий зможе пройти безкоштовні флюорографічні обстеження за допомогою виїзних флюорографів, які працюватимуть на ринках та у торговельних центрах, або звернувшись до лікарні.

Про це стало відомо під час прес-конференції, яка відбулась в облдержадміністрації. Участь у ній взяли головний позаштатний спеціаліст з фтизіатрії департаменту охорони здоров'я ОДА Наталія Гранкіна, медичний спеціаліст Бюро Всесвітньої організації охорони здоров'я України Андрій Славуцький та начальник управління протидії туберкульозу Держслужби України з соцзахворювань Ольга Сакальська.

Наталія Гранкіна розповіла, що виїзні флюорографи працюватимуть у Дніпропетровську, Кривому Розі, Нікополі, а також Межівському, Васильківському, Дніпропетровському та Магдалинівському районах. Загалом заплановано 136 виїздів.

Андрій Славуцький також зазначив, що у цьому році великий акцент робиться саме на переселенцях.

«Всесвітня організації охорони здоров'я України пропонує присвятити цьогорічний місячник боротьби з туберкульозом тому, щоб виявити та вилікувати всіх хворих на туберкульоз, особливий акцент робиться на внутрішньо переміщених особах», – сказав Андрій Славуцький.

Загалом на Дніпропетровщині за останні роки спостерігається стійка тенденція щодо зниження основних показників розповсюдження туберкульозу, а саме захворюваності та смертності. Так, у 2014 році зареєстровано 2,6 тис вперше діагностованих випадків захворювання, що на 13,2 % менше, ніж у 2013 році. Показник смертності від туберкульозу знизився на 13,3%.

Крім того, Дніпропетровська область одна з перших в Україні впровадила електронний реєстр хворих на туберкульоз, що дозволило вдосконалити систему реєстрації хворих, забезпечити своєчасність встановлення діагнозу та призначення лікування. На сьогодні в реєстр внесено інформацію про хворих на туберкульоз, що перебувають на обліку в обласних лікувально-профілактичних закладів та пацієнтів, які прибули із зони антитерористичної операції.

Також в області впродовж 2014 року впроваджувалась амбулаторна модель надання меддопомоги хворим на туберкульоз – розвиток патронажної фтизіатричної служби, організація «стаціонарів на дому», залучення фахівців первинної медико-санітарної допомоги. Це дозволило на 75% знизити відриви хворих від лікування.

«Сьогодні треба об'єднати наші зусилля, щоб сприяти швидкому виявленню та ефективному лікуванню туберкульозу, а також щоб досягти амбітних цілей, які ставить Всесвітня організація охорони здоров'я, а саме позбутися цієї хвороби до кінця 2035 року», – сказала Ольга Сакальська.

Gorod.dp.ua на Facebook.


Чому б і ні?  (27.02.15 12:36): Занесите лучше червончик флюрографу в местную поликлинику,- всё-равно будут смотреть на производителя, когда больничный понадобится.. Відповісти | З цитатою
Alex  (27.02.15 11:48): Дополните статью адресами выездных флюорографов Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
Чайка  (27.02.15 11:44): Лучше бы де на ужин пригласили.. Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
50
років проіснувала газета "Днепр вечерний" у паперовому форматі

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті