Доброе время суток!
Я собираюсь открывать свой бизнес, а именно заведение по типу: ресторана, кафе, бара и.т.д., и меня интересует такой вопрос: Какие правовые документы мне нужны для осуществления данного вида деятельности? А также в каком порядке и где я могу оформить подобные документы? Так же какие я беру на себя обязанности, перед властями, занимаясь подобным видом деятельности?
Заранее признателен за полный перечень необходимой документации, и процесс её оформления!
Костя, 13.5.2009 | ID: 5725 | Розділ:
Організація та ведення бізнесу
Відповідно до Наказу Мінекономіки „Про затвердження Правил роботи закладів (підприємств) ресторанного господарства” суб’єктами господарської діяльності здійснюється діяльність у сфері ресторанного господарства після їх державної реєстрації в установленому законодавством порядку. Роздрібна торгівля алкогольними напоями і тютюновими виробами в закладах (підприємствах) ресторанного господарства здійснюється суб’єктами господарської діяльності за наявності відповідних ліцензій.
Заклади (підприємства) ресторанного господарства поділяються за типами: фабрики-кухні, фабрики-заготівельні, ресторани, бари, кафе, їдальні, закусочні, буфети, магазини кулінарних виробів, кафетерії, а ресторани та бари — також на класи (перший, вищий, люкс).
Вибір типу закладу (підприємства) ресторанного господарства та класу ресторану або бару здійснюється суб’єктом господарської діяльності самостійно з урахуванням вимог законодавства України.
Відкриття закладу (підприємства) ресторанного господарства узгоджується з органами місцевого самоврядування, установами державної санітарно-епідеміологічної служби.
З повагою, юрисконсульт Юлія Галушка
Юридична компанія «Гаранта»
www.garanta.com.ua
788-70-20