Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Gorod`ській дозор
Ср, 24 квітня 2024
10:06

GOROD`СЬКІЙ ДОЗОР

Рrobation


10 травня 2023, 14:40

День пам'яті та примирення

У 2015 році Президентом України був підписаний Закон «Про увічнення перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939–1945 років», яким встановлено День пам’яті та примирення. Цей день відзначається щороку 8 травня, з метою вшанування пам’яті всіх жертв Другої світової війни 1939–1945 років. Цього року Україна вдруге відзначає День пам’яті та примирення в умовах повномасштабної збройної агресії рф. Сучасна війна також супроводжується жахливими воєнними злочинами з боку російської армії та політично-військового керівництва рф.
Офіційне гасло 8 травня - 1939-1945 «Пам’ятаємо, Перемагаємо», а символом Дня пам'яті та примирення є квітка мак.
На честь цього визначного дня в уповноважених органах з питань пробації філії Державної установи «Центр пробації» у Дніпропетровській області проводено патріотичні лекції, відвідано тематичні виставки, бібліотеки, здійснено перегляд документальних фільмів з колекції Мережі DOCU/CLUB, а також співробітники структурних підрозділів та суб’єкти пробації брали участь у покладанні квітів до пам’ятників воїнам, загиблим у роки Другої світової війни.
У заходах щодо відзначення Дня пам’яті та примирення взяли участь 36 співробітників органів пробації та 72 суб’єкта пробації.
Основна мета зазначених заходів, вшанування пам’яті всіх жертв Другої світової війни 1939–1945 років, в якій загинуло близько 10 мільйонів українців.
З нагоди Дня пам’яті та примирення для неповнолітніх засуджених, що перебувають на обліку в секторі ювенальної пробації м. Дніпра Соборного районного відділу проведено просвітницьке заняття, під час якого з підлітками обговорювали внесок українців у перемогу над нацизмом у Другій світовій війні, а також наслідки цієї кровавої війни для України та світу.
Надзвичайно важливо згадувати та вшановувати подвиг тих, хто боровся з нацизмом і переміг його. Не менше заслуговують на увагу та пам’ять і жертви війни, які постраждали від бойових дій та окупації їхніх міст і сіл. Війна – це не лише танки, гармати й масштабні бої - це долі, мільйони маленьких і великих людських бід, які тривали роками.
В секторі ювенальної пробації м. Кривий Ріг Металургійного районного відділу з нагоди цієї історичної дати для неповнолітніх субʼєктів пробації проведено тематична бесіда та майстер-клас з виготовлення брошки «Квітка маку», яка є символом пам’яті жертв війни. Під час заходу з неповнолітніми переглянуто звернення Президента України Володимира Зеленського до українців у День пам'яті та примирення.
Цей день покликаний затвердити мир та єдність на європейському континенті!
Також, з метою встановлення власних українських свят та усунення спадщини колоніального минулого в культурному житті та побуті, очищення календаря від нав’язаних за часів Радянського Союзу дат, а також визнання усталених традицій і вкорінення історичної пам’яті в українському культурному просторі, у лютому 2023 року у Верховній Раді України зареєстровано законопроєкт «Про внесення змін до статті 73 Кодексу законів про працю України щодо встановлення святкових неробочих днів», в якому Верховна Рада України постановляє 21 вересня відзначати День миру (день святкування мирного життя після Перемоги України над російською військовою агресією)
Ми є частиною родини європейських держав зі спільними цінностями та прагненнями, а Збройні Сили України міцно стоять на захисті всієї Вільної Європи і ми віримо, що незабаром у календарі свят України з'явиться ще одна святкова дата - День Перемоги над росією.

Філія Державної установи «Центр пробації» у Дніпропетровській області
















Переглядів: 288
Усі записи автора | << | >>

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ській дозор | Обговорити тему на форумах | Газета оголошень

Мій gorod.dp.ua:
copyright © gorod.dp.ua
Усі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті