Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Gorod`ській дозор
Сб, 27 квітня 2024
00:37

GOROD`СЬКІЙ ДОЗОР

dp_probation


15 лютого 2021, 10:48

Розпізнати, зрозуміти, прийняти ...

10 лютого 2021 року в Амур-Нижньодніпровському районному відділі філії Державної установи «Центр пробації» у Дніпропетровській області представниками Громадської організації «Український Центр Обслуговування Анонімних Алкоголіків» була проведена зустріч з особами, які перебувають на обліку у відділі пробації та мають залежність по вживанню алкоголю.
Працівники організації у цієї зустрічі підняли питання про складнощі визнання себе алкозалежним.
Медицина почала визнавати алкоголізм захворюванням тоді, коли лікарі зробили висновок: ніхто не починає пити для того, щоб стати алкоголіком. Захворювання є результатом відбуваються в організмі процесів, які хворий не здатний контролювати. Алкоголік зовсім не той, хто п'є денатурат. Одна третина алкоголіків ніколи в житті не пила нічого крім пива. Алкоголік може не пити щодня, майже половина з них п'є періодично, але після кожного чергового запою періодично коротшають періоди тверезості.
Така періодичність пияцтва вводить в оману хворого, його сім'ю, а часто і лікарів, і є для них доказом здорової реакції на алкоголь. Однак, по суті, перерва в пияцтві нічого не доводить. Майже кожен алкоголік може не пити якийсь час.
Як правило, він перестає пити для того, щоб довести, що поки ще має контроль над алкоголем. Людина вирішує не пити протягом 5-ти днів, місяця, півроку, але завжди в цей період переконаний, що контроль над алкоголем не втрачений. Як тільки він доведе собі і іншим, що в змозі контролювати кількість випитого, то знову почне пити. Кожен алкоголік, який вірить, що має контроль над алкоголем, рано чи пізно повертається до пияцтва - це незаперечний правило, де немає винятків.
Майже кожен алкоголік може виконати обіцянку, що протягом найближчих декількох місяців не вип'є ні краплі спиртного. Але жоден алкоголік не може пообіцяти, що протягом місяця буде пити тільки по 2 чарки і не більше. Звичайний п'яниця може виконати таку обіцянку, але алкоголік почне пити запоєм вже через кілька днів.
Суттю захворювання є втрата контролю над алкоголем. Захворювання складається з 2-х елементів: нав'язливого потягу, яке призводить до того, що алкоголік не може уявити собі життя без алкоголю, і навіть після тривалої перерви береться за чарку, і фізичної потреби, що виникає відразу ж після вживання першої краплі і викликає втрату контролю над алкоголем (людина починає пити без міри). Він обіцяє собі, що вип'є тільки одну чарку, а п'є поки не доп'є до несвідомого стану.





Переглядів: 225
Усі записи автора | << | >>

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ській дозор | Обговорити тему на форумах | Газета оголошень

Мій gorod.dp.ua:
copyright © gorod.dp.ua
Усі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті