Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Gorod`ській дозор
Пт, 19 квітня 2024
01:52

GOROD`СЬКІЙ ДОЗОР

Влад Фрейзер


9 липня 2019, 21:09

Олександр Слобожан: у проекті Держбюджету-2020 потрібно врахувати пропозиції АМУ та МОН щодо вдосконалення формули розподілу освітньої субвенції

Про це виконавчий директор Асоціації міст України Олександр Слобожан сказав під час засідання Координаційної ради з питань впровадження реформи у сфері освіти. Вона пройшла під головуванням Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана і за участі представники Уряду, заступники міністрів профільних міністерств, народних депутатів України. У режимі прямого відеозв’язку у засіданні також взяли участь представники ОДА та міст-обласних центрів, зокрема начальники управлінь освіти.
На початку заходу Прем’єр-міністр України підкреслив важливість реформи освіти «Нова українська школа» та відповідальність органів місцевого самоврядування за її впровадження. Глава Уряду наголосив, що зараз важливо зосередитися на підготовці до початку навчального року, який розпочнеться через 54 дні, і доручив прискорити підготовку до нового навчального року, особливо щодо матеріального забезпечення шкіл, закладів ПТО, підключень до мережі Інтернет та комплектації підручниками. Під час наради прем’єр зв’язався з відділами освіти усіх регіонів країни і з’ясував хід освоєння бюджетних субвенцій. Цього року їх обсяг становить 1,215 млрд грн. Окремо він торкнувся питання створення центрів інклюзивної освіти. На сьогодні їх функціонує вже 561. Асигнування на роботу таких центрів цього року становить 504 млн грн.
Виконавчий директор Асоціації міст України Олександр Слобожан проінформував учасників, що після минулого засідання Координаційної ради Асоціація міст України спільно з Міносвіти працювали над вдосконаленням формули розподілу освітньої субвенції. До цієї роботи були залучені й керівники управлінь освіти міст-обласних центрів. В результаті напрацьовано пропозиції щодо вдосконалення формули. Олександр Слобожан наголосив на таких важливих питаннях, як:
► При підготовці проекту Держбюджету на 2020 Мінфіну доцільно врахувати реальний контингент учнів. "Це буде революційне рішення за роки незалежності, яке повністю забезпечить потреби органів місцевого самоврядування при вдосконаленні нової формули", - наголосив виконавчий директор АМУ.
► Кошти на освіту для малих населених пунктів: існує потреба у контролі за розподілом РДА цих коштів із розрахунку на одного учня. Є підготовлені рекомендації щодо коефіцієнтів розподілу цих грошей. ОДА за допомогою Мінфіну мають проконтролювати, щоб ці фінанси надійшли на місця.
► Важливо Мінфіну взяти під контроль розподіл додаткової дотації, щоб інтереси усіх громад були дотримані і щоб на рахунках ОДА не залишалися кошти цієї дотації, які наприкінці року доведеться повернути у держбюджет.
Виконавчий директор Асоціації міст України звернувся до Прем’єр-міністра з проханням дати Міністерству фінансів доручення врахувати пропозиції, напрацьовані Міносвіти спільно з АМУ.





Переглядів: 269
Усі записи автора | << | >>

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ській дозор | Обговорити тему на форумах | Газета оголошень

Мій gorod.dp.ua:
copyright © gorod.dp.ua
Усі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті