Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Gorod`ській дозор
Чт, 28 березня 2024
13:01

GOROD`СЬКІЙ ДОЗОР

RPL-Dnepr


16 жовтня 2018, 15:00

Сергій Рибалка: «Обов’язок влади – забезпечити гідне життя для громадян, а не економити на матерях-одиначках і дітях-інвалідах»

Народний депутат України від фракції Радикальної партії Олега Ляшка Сергій Рибалка обурений тим, що одинокі матері, діти-сироти, люди з інвалідністю, малозабезпечені сім’ї отримують лише половину від соціальної допомоги, на яку вони можуть розраховувати від держави. Про це він написав у своєму блозі на сайті Ліга.
За словами політика, наступного року малозабезпечені українці змушені будуть виживати на 2,5 долари на день.
«Причина цього – у бажанні уряду економити на соціальних виплатах, але при цьому збирати більше податків до казни. Ціна питання – щонайменше 63 млрд. гривень», – зазначив Сергій Рибалка.
Він підкреслив, що «стандарти», які уряд заклав у проекті бюджету на 2019 рік для прожиткового мінімуму вдвічі нижчі, ніж запропонований ООН рівень абсолютної бідності – 5 доларів США для країн Східної та Центральної Європи. Депутат вважає, що рівень прожиткового мінімуму в Україні залишається за межею здорового глузду.
«Занижуючи показники прожиткового мінімуму, держава економить левову частку соціальних виплат, які би вона мала здійснювати задля забезпечення мінімального рівня існування соціально вразливих громадян», – вважає С. Рибалка.
Він повідомив, що за розрахунками Міністерства соціальної політики, фактичний розмір прожиткового мінімуму на літо 2018 року становив 3 745 грн. (без урахування податків – 3 261 грн.). А з 1 січня 2019 року уряд пропонує встановити цей показник у розмірі 1853 гривні.
«В проекті бюджету на 2019 рік на відповідну субвенцію на виплату допомоги малозабезпеченим сім`ям, дітям із інвалідністю, соціальної допомоги непрацюючій особі та низці інших категорій – пропонується виділити 63 млрд. грн. Якщо взяти за основу навіть офіційні розрахунки Мінсоцполітики, відповідно до яких реальний прожитковий мінімум щонайменше вдвічі вищий за формальний – маємо суму, фактично «вкрадену» у найменш захищених громадян – ще 63 млрд. грн. Обов’язок влади – забезпечити гідне життя для громадян, а не економити на матерях-одиначках і дітях-інвалідах. Натомість чиновники однією рукою крадуть мільярди на закупівельних схемах чи на «збиткових» держпідприємствах, іншою – забирають останнє у хворих і немічних», – наголосив Сергій Рибалка.




Переглядів: 344
Усі записи автора | << | >>

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ській дозор | Обговорити тему на форумах | Газета оголошень

Мій gorod.dp.ua:
copyright © gorod.dp.ua
Усі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті