Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Блог
Сб, 4 травня 2024
10:40

БЛОГИ

marik2104


9 лютого 2023, 14:03

Зміни до Порядку електронного адміністрування ПДВ

Відділ комунікацій з громадськістю управління інформаційної взаємодії Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (території обслуговування: Амур-Нижньодніпровський, Індустріальний та Самарський райони м. Дніпра) повідомляє, що почали діяти норми постанови Кабінета Міністрів України від 09 грудня 2022 року № 1377 «Про внесення змін до Порядку електронного адміністрування податку на додану вартість».
Даною постановою передбаченно, що не враховуються під час разрахунку показника ∑НаклОтр суми податку за отриманими платником податку податковими накладними та/або розрахунками коригування, зареєстрованими в Реєстрі, що складені за операціями, дата виникнення податкових зобов’язань за якими припадає (припадала) на період, протягом якого платник податку застосовував спрощену систему оподаткування з урахуванням особливостей оподаткування, встановлених пунктом 9 підрозділу 8 розділу ХХ «Перехідні положення» Податкового кодексу України.
Тобто, в обрахунку показника ∑НаклОтр не будуть враховуватися суми ПДВ за податковими накладними, складеними за час перебування платника ПДВ на «спецгрупі» єдиного податку.
Окрім того, зазначається, що для осіб, реєстрація яких платником податку є призупиненою відповідно до пункту 9 підрозділу 8 розділу ХХ «Перехідні положення» Податкового кодексу України, обрахунок показників, визначених цим пунктом, призупиняється на період використання особливостей оподаткування, встановлених пунктом 9 підрозділу 8 розділу ХХ «Перехідні положення» Кодексу, та продовжує обраховуватися після відновлення реєстрації відповідних осіб платниками податку з 1 числа місяця, наступного за місяцем, у якому припинено використання особливостей оподаткування, встановлених пунктом 9 підрозділу 8 розділу ХХ «Перехідні положення» Кодексу.




Останній раз редагувалося: 09.02.2023 14:03


Усі записи автора | Предыдущая | Следующая


Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ській дозор | Обговорити тему на форумах | Газета оголошень

Мій gorod.dp.ua:
copyright © gorod.dp.ua
Усі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті