Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Блог
Пт, 26 квітня 2024
05:44

БЛОГИ

marik2104


12 жовтня 2018, 11:48

З початку року у закінчених кримінальних провадженнях до держбюджету перераховано 1 млрд грн «живими» коштами, - перший заступни

За дев'ять місяців поточного року слідчими підрозділами фінансових розслідувань в суди направлено 1020 кримінальних проваджень, в яких забезпечено відшкодування завданих державі збитків у розмірі понад 1 млрд. грн. Це вдвічі перевищує показник минулого року. Про це повідомив перший заступник Голови Державної фіскальної служби України Сергій Білан.
Він також уточнив, що 90% цих надходжень до бюджету становлять суми податків, сплачені добровільно, а також штрафні санкції за їх несплату.
«Якісна робота слідчих і сукупність зібраних доказів у ході досудового розслідування, безумовно, впливають на те, що підприємці стали рідше судитися з ДФС і вважають за краще укласти угоду зі слідством, щоб ще до направлення справи до суду, сплатити податки. Але для нас дуже важливо, що вони стали розуміти: ми не прагнемо наповнити в'язниці, наше завдання - зламати злочинні схеми та дати бізнесу можливість вийти «з тіні», - зазначив Сергій Білан. - В цілому з початку року у закінчених кримінальних провадженнях перераховано до бюджету мільярд гривень «живими» коштами». За його словами, як наслідок, кримінальні провадження за такими фактами направлені в суд для звільнення осіб від кримінальної відповідальності, як це і передбачає Кримінальний кодекс України.
При цьому, уточнив Сергій Білан, розслідувалося 5,9 тис. кримінальних проваджень, що не перевищує показник минулого року.
«До судів направлено на 99 кримінальних проваджень або на 11% більше, ніж в минулому році, - зазначив Сергій Білан. - Пріоритетом в діяльності слідчих податкової міліції стали розкриття злочинів, скоєних організованими групами. Зокрема, з початку року до суду направлено 30 таких кримінальних проваджень, що фактично є найбільшим показником роботи в цьому напрямі за всі роки існування податкової міліції».



Останній раз редагувалося: 12.10.2018 11:48


Усі записи автора | Предыдущая | Следующая


Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ській дозор | Обговорити тему на форумах | Газета оголошень

Мій gorod.dp.ua:
copyright © gorod.dp.ua
Усі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті