Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Афиша
пт, 29 марта 2024
15:57

Симфонічний концерт

Посмотреть афишу: Симфонічний концерт Классическая музыка

Запрошуємо шанувальників класичної музики на черговий концерт Академічного симфонічного оркестру Дніпропетровської філармонії. Диригент – народний артист України Дмитро Логвин.

До програми концерту маестро Дмитро Логвин обрав твори трьох авторів: Ференца Ліста, Йоханеса Брамса та Левка Колодуба.

Яскрава музика Урочистої увертюри українського композитора Левка Колодуба, яка створює настрій перемоги, прозвучить у нашому місті ВПЕРШЕ. Віримо - наша героїчна українська увертюра звучатиме крізь віки! Ми переможемо!

Також поціновувачі класики зможуть насолодитися Першим фортепіанним концертом Ліста та Першою симфонію Брамса, що є безумовними шедеврами світової музики і добре відомі меломанам. Хоча й вони для багатьох слухачів, які прийдуть на цей концерт, також стануть відкриттям.

Солістом у Першому фортепіанному концерті Ліста виступить молодий талановитий піаніст, студент Дніпропетровської академії музики, лауреат міжнародних конкурсів Антон Бондаренко.

Декілька цікавих фактів із життя та творчості видатних композиторів, твори яких ви можете почути другого грудня в Дніпропетровській філармонії.

У 1847 році угорський композитор Ференц Ліст гастролював Україною. Його перші три концерти пройшли з успіхом у Києві. Причому другий та третій концерти були благодійними. Одна з присутніх пані дала 100 крб. золотом. Це була ясновельможна княгиня Кароліна Вітгенштейн. Вона й запросила композитора на гостини до її маєтку у Воронинцях (зараз це невелике село Хмельницького району Вінницької області). За два роки Кароліна забрала донечку Марію, кинула маєток, чоловіка й емігрувала до Німеччини. Кароліна стала невінчаною дружиною та музою Ференца Ліста. Разом вони написали книгу про Шопена, і з того часу маестро облишив діяльність мандрівного піаніста та віддався композиторській діяльності. Тоді, у 1849 році, було завершено написання Першого фортепіанного концерту Ліста.

Незважаючи на те, що Ліст і Брамс жили фактично одночасно, Йоханес Брамс був антиподом творчості Ференца Ліста. Він заперечував крайнощі романтизму (надрив, перебільшення), шукав та знаходив опору в класичних традиціях.

Першу симфонію Брамса – один із найбільших творів світової музики, називають 10-ою симфонією Бетховена. І не лише тому, що вона є такою ж за масштабністю та значущістю: у 1-й та 4-й частинах симфонії Брамса виразно чути мотиви двох знаменитих музичних шедеврів Бетховена – теми Долі з 5-ї симфонії та теми Великого фіналу 9-ї.


Примітка:
У розкладі можливі зміни. Будь ласка, уточнюйте інформацію за телефонами закладів, в яких відбуваються зазначені події.
Час сеансів у кінотеатрах може змінюватися без попередження!
Зверніть увагу, що зміна репертуару в кінотеатрах відбувається по четвергах.

Експорт афіші

copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте