Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Афиша
ср, 24 апреля 2024
19:27

Украинский авангард: Анатолий Петрицкий

Украинский авангард: Анатолий Петрицкий

Презентация, Экскурсия

В залі постійної експозиції поговоримо про аванґард як явище культури початку ХХ століття. Одним із яскравих представників українського аванґарду був Анатолій Галактіонович Петрицький (1895-1964). Його картина «Інваліди» («Мати») успішно експонувалася на Венеційській бієнале (1930), у Цюриху (1931), протягом двох років подорожувала Америкою, про що багато писала європейська преса.

Його ім’я ввійшло в «золотий фонд» театрально-декоративного мистецтва, як було визначено на виставці «Кращі сценографи світу ХХ століття» (1986 р. Німеччина). Альбом «Театральні строї Петрицького» В. Хмурого (Харків, 1929) і сьогодні користується надзвичайною популярністю, на аукціонах світу його продають за тисячі доларів. Пабло Пікассо мав цей альбом у власній бібліотеці, а Олександра Екстер послуговувалася ним, викладаючи основи композиції в Сучасній академії мистецтв Леже в Парижі.

До ювілею художника музей запрошує ознайомитись з мінівиставкою, де будуть представлені книжкові видання різних років, фрагменти оригінальних часописів 1920 років з малюнками художника. Відвідувач буде мати можливість переглянути документальну стрічку про творчість українських художників - авангардистів (автор Марк Роберт Стех), а також прослухати авторську екскурсію або лекцію.


Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Примітка:
У розкладі можливі зміни. Будь ласка, уточнюйте інформацію за телефонами закладів, в яких відбуваються зазначені події.
Час сеансів у кінотеатрах може змінюватися без попередження!
Зверніть увагу, що зміна репертуару в кінотеатрах відбувається по четвергах.

Експорт афіші

copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте