Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Афиша
сб, 20 апреля 2024
01:35

Відкриття виставки «За нашу і вашу свободу 1968–2018 років»

Відкриття виставки «За нашу і вашу свободу 1968–2018 років»

История

15 листопада у Музеї «Пам’ять єврейського народу та Голокост в Україні» відбудеться відкриття виставки «За нашу і вашу свободу 1968–2018 років», присвяченої 50-річчю виступів дисидентів на захист Празької весни.

50 років тому, у 1968 р., Радянський Союз ввів у Чехословаччину близько 200 000 тисяч солдатів і 5000 танків. У такий спосіб радянські керівники в Москві, разом із очільниками інших країн Варшавського договору, вирішили насильно припинити процес реформ та суспільних змін, відомий під назвою «Празька весна».

Проте у радянській Україні та інших країнах соціалістичного табору знайшлися люди, які, не зважаючи на загрозу ув'язнення, протестували проти придушення Радянським Союзом «Празької весни», підтримували засуджених учасників руху спротиву, організовували студентські страйки та поширювали інформаційні листівки.

Виставка присвячена долям людей, хто не стояв осторонь тих подій. Серед українців, які протестували проти окупації Чехословаччини, були, зокрема, Василь Макух, Роман Гринь, Михайло Ліхцов, Зорян Попадюк та багато інших.
Відкриття виставки відбудеться за участі Міністра промисловості і торгівлі Чеської республіки Марти Новакової, Надзвичайного і Повноважного Посла Чеської республіки Радека Матули.
Початок – о 15:00.

Організатори виставки:

  • Посольство Чеської республіки в Україні;
  • Інститут дослідження тоталітарних режимів (Чехія);
  • Чеський центр у Києві;
  • Галузевий державний архів Служби Безпеки України;
  • Український інститут національної пам’яті;
  • Український інститут вивчення Голокосту «Ткума»

Чекаємо на Вас за адресою: м. Дніпро, вул. Шолом-Алейхема, 4, Культурно-діловий центр «Менора», Музей «Пам’ять єврейського народу та Голокост в Україні», 2-й поверх.


Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Примітка:
У розкладі можливі зміни. Будь ласка, уточнюйте інформацію за телефонами закладів, в яких відбуваються зазначені події.
Час сеансів у кінотеатрах може змінюватися без попередження!
Зверніть увагу, що зміна репертуару в кінотеатрах відбувається по четвергах.

Експорт афіші

copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте