Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Афиша
пт, 29 марта 2024
15:41

35 років з ім’ям «ЧАРОДІЙ»

35 років з ім’ям «ЧАРОДІЙ»

З приходом в 1983 році Олега Климентьєва для «Чародіїв» почалось зовсім нове життя. Театр став молодіжним (вік учасників від 6 до 60 років) з великим і різноманітним репертуаром - від дитячих казок до світових трагедій. А вже через чотири роки за спектаклі: «Двадцять років потому» М. Свєтлова, «Ромео і Джульєтта» В. Шекспіра, «Принц і жебрак» С. Михалкова, «Зоряний хлопчик» О. Уайльда театру було присвоєно почесне звання «Народний».

За творчі успіхи театр був удостоєний почесного права виступити в місті Києві на ВДНГ України в 1988 році з постановкою «Снігуронька» за мотивами п'єси О. Островського. Два роки поспіль колектив брав участь у фестивалі «Театральні ігри» (1998 г.) в підмосковному місті Химки. Призами і дипломами за кращі жіночі ролі були відзначені: Світлана Крюкова - роль Варвари у виставі «Пристрасті по Варварі» і Наталія Ревізонская - роль Герди у виставі «Одного разу в старій Данії ...» (ця постановка отримала так само звання Лауреата і була відзначена ще й за режисерську роботу).

Двічі колектив театру і сам ставав організатором Всесоюзного фестивалю «Чародій збирає друзів» (1990, 1991рр.), В якому брали участь делегації аматорських театрів з різних міст України та (тепер уже) ближнього зарубіжжя: Тарту, Кишинева, Волгодонська, Хімок (Московської обл .), Керчі, Кривого Рогу, Дніпродзержинська та багато інших - всього 18 колективів.
Протягом п'ятнадцяти років театр бере активну участь в Міжнародному фестивалі «Рампа», де отримував Дипломи Лауреата за номінаціями: найкраща режисура, високий художній рівень, краща сценографія і акторські роботи: І. Герасименко, А. Герасименко, О. Годунова, А. Литвиненко, С. Веремеєнко, А. Міхіна, Д. Климентьєв, Р. Дементеевскій, Я. Андрієнко. А в 2000 р за спектакль «Життя людини» за драмою Л. Андрєєва був удостоєний Гран-прі цього фестивалю.

У 1995 году колектив театру вперше потрапляє на Міжнародний фестиваль у Беларусії «Вітальня у Голубка», звідки приїзджає з Заслуженими трофеями - Дипломом лауреата и цінними подарунки за режисуру и акторська роботу - Ірина Герасименко (Жанна) - спектакль «Біла ворона».

Не зупиняючись на досягнутому, «Чародій» продовжує брати активну участь у різних театральних фестивалях і заробляти все нові і нові призи та нагороди. Так, у 2000 році на Міжнародному фестивалі «Крок у небо» в місті Мінську (Білорусь) за кращу чоловічу роль у виставі за п'єсою В. Орлова «Головне на світі - діти» Андрюші Грищенко за виконання ролі Курча був вручений Диплом та цінний подарунок.

Щороку театр бере участь у Міжнародному фестивалі «Театральна сесія», де призи і дипломи йому вручаються постійно. Але бути тільки учасниками різних фестивалів для колективу, так фанатично відданого театрального мистецтва недостатньо, і в 2004 році був відновлений фестиваль «Чародій збирає друзів». Цього разу він пройшов як відкритий міський форум.
А в 2005 році спільно з обласним управлінням культури, обласним управлінням народної освіти і науки, кіно-центром «Веснянка» театр «Чародій» провів обласний фестиваль дитячих театрів «Чародій збирає друзів», де взяли участь двадцять шість дитячих колективів з різних міст і сіл Дніпропетровської області. Пройшли вони і в 2006 і 2007 рр.

У 2008 році колективом театру був проведен Театральний тиждень «Чародій збирає друзів». У фінальному концерті взяло участь 30 колективів художньої самодіяльності.

Кожні весняні канікули проходить Міжнародний фестиваль театральних прем’єр «ЧАРОДІЙ ЗБИРАЄ ДРУЗІВ» тепер вже в КЗК «Культурно-дозвіллевому комплексі «КАЙДАЦЬКИЙ» ДМР (з 2011 р.) У 2011 році Народний театр «ЧАРОДІЙ» стає лауреатом Міжнародного фестивалю «Яскравий вінець» в м. Кранево (Болгарія).

У 2016 р. Народний театр «ЧАРОДІЙ» став організатором двох нових фестивалів «МАЛА СЦЕНА» - фестиваль камерних вистав (вересень м-ц), та «Новорічна феєрія» фестиваль новорічних вистав (грудень-січень).

Кожну неділю театр грає для дітей та дорослих по дві вистави: о 12:00 та 16:00.

30 вересня 2018 року о 12:00 Театр «ЧАРОДІЙ» запрошує на свято!


Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Примітка:
У розкладі можливі зміни. Будь ласка, уточнюйте інформацію за телефонами закладів, в яких відбуваються зазначені події.
Час сеансів у кінотеатрах може змінюватися без попередження!
Зверніть увагу, що зміна репертуару в кінотеатрах відбувається по четвергах.

Експорт афіші

copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте