Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Сб, 01 червня 2024
01:05

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Школи Дніпропетровська отримають кошти на енергозбереження

|«« «« »» »»|

На Дніпропетровщині стане більше теплих та комфортних шкіл. Для цього Дніпропетровська обласна та міська ради спільно з компанією ДТЕК організували конкурс «Енергозбереження задля майбутнього» і співпрацюватимуть у напрямку енергозбереження, виховання у дітей раціонального ставлення до енергоносіїв та поліпшення умов для їх навчання.

Відповідний меморандум сторони підписали 30 січня.

«Ми хочемо, аби наші діти вчились у теплі та комфорті. Для цього й організовуємо подібні конкурси, які допомагають покращити умови перебування малечі у школі, де вони проводять більшу частину свого часу. Школи-переможці отримують гранти від обласної ради та компанії ДТЕК, за допомогою яких реалізують свої проекти з енергозбереження. Крім того, такі заходи допомагають виховати відповідальних та заощадливих у майбутньому споживачів енергоносіїв», - зазначив Євген Удод.

Учасниками конкурсу «Енергозбереження задля майбутнього» стали 20 шкіл Дніпропетровська. Зараз у цих навчальних закладах для учнів 6-8 класів тривають факультативи з основ теплопостачання та теплозбереження, де дітей вчать як уберегти приміщення від нераціонального використання тепла і світла.

Усі школи-учасники отримають набір для енергоаудиту, аби визначити «слабкі» та енергозатратні місця. Після завершення ознайомчої частини школи мають презентувати свої проекти з енергозбереження. Переможці отримають гранти на втілення своїх енергоефективних заходів, які реалізують до нового навчального року.

«Ми розуміємо, що в такий складний для нашої країни час як ніколи актуальними стають проекти з енергоефективності. Від зусиль кожного з нас залежить те, як ми переживемо цю зиму. І стратегічно важливо починати саме зі зміни ментальності, зміни ставлення до енергоресурсів. Звичайно, змінювати ментальність зрілих, вже сформованих людей досить складно. Тому найефективніше починати працювати з дітьми, - зазначила керівник департаменту з соціального розвитку ДТЕК Вікторія Гриб. - Наш проект вчить дітей розуміння, що кожен з нас може змінити на краще життя своє і свого оточення, будинку, міста, цілої країни. Змінити завдяки створенню, а не руйнуванню, хоча руйнувати завжди набагато легше».

Нагадаємо, у 2014 році 5 навчальних закладів Дніпропетровська стали переможцями конкурсу обласної ради «Енергозбереження задля майбутнього». На реалізацію проектів з енергозбереження на умовах співфінансування було виділено 350 тис. грн. з обласного бюджету.

Gorod.dp.ua на Facebook.


Рацуха  (31.01.15 18:43): Как в старые добрые времена. Выдать школярам рогатки, они популяют лампочки-вот и энергоэкономия. Відповісти | З цитатою
Ёж  (30.01.15 21:21): но платить то за прихоти Удода и Крупского будут родители!? везде успевают оттяпать шмат Відповісти | З цитатою
ЖИРНЫЙ ТРОЛЛЬ  (30.01.15 18:00): А НА ПИТАНИЕ? Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
95
років театру ДраміКом

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті