Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Сб, 01 червня 2024
22:57

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Медики радять містянам не виходити на вулицю без зайвої потреби під час сильних морозів

Медики радять містянам не виходити на вулицю без зайвої потреби під час сильних морозів
фото:vk.com
Не виходити на вулицю без зайвої потреби під час сильних морозів радять мешканцям міста у департаменті охорони здоров’я Дніпропетровської міської ради.

Якщо ж таки довелося вийти на вулицю, необхідно дотримуватися простих правил, які допоможуть уникнути переохолодження.

«По-перше, вдягайтеся у зручні і теплі речі із натуральних тканин так, щоб вони не перешкоджали пересуванню. Час від часу заходьте погрітися у найближче тепле приміщення. Довго перебуваючи на відкритому повітрі, намагайтеся рухатися, час від часу пийте гарячий чай, каву, або бульйон. Виходити на вулицю при сильних морозах слід добре поївши, оскільки голодною, людина швидше замерзає. Хибною думкою є те, що алкоголь допомагає зігрітися. Насправді, він розширює судини і лише дає відчуття тепла, але не зігріває. Не слід забувати про рукавички, шарф і головний убір. При сильних морозах обличчя необхідно змащувати спеціальним захисним кремом, а також бажано відмовитися від металевих прикрас, у тому числі золотих і срібних», - йдеться у зверненні медиків.

Навіть при незначному обмороженні лікарі радять відігріватися поступово. Необхідно випити теплого чаю, на обморожену ділянку можна накласти теплу натуральну тканину або зігріти її у теплій воді, але ні в якому разі не в гарячій. Також можна закутатися у теплу ковдру, додають у департаменті.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Читайте також:


z  (08.01.15 12:04): в квартирах отопление они не советуют включить? Відповісти | З цитатою
cahbe  (08.01.15 11:08): Не путайте сухой мороз -30 и влажный Днепропетровский. Это так же как с сауной - можно и в 100 градусах нормально себя чувствовать, но в мокрой бане и 70 уже глаза может повыедать... Відповісти | З цитатою
Мороз -30!  (08.01.15 03:04): А я вспоминаю службу в СА - в Красноярском крае.
Когда зимой температура поднялась до -30-ти (после -50), нам казалось - почти жара и с удовольствием обтирались ежедневно снегом. Не болели, не кашляли...
Так что сильно не волнуйтесь.
Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
Бацилыч  (07.01.15 17:10): В фильме студии "Алибастер" даны были все исчерпывающие рекомендации. Відповісти | З цитатою
Кадровик  (06.01.15 20:01): Да и в другое время тоже не нужно выходить. Незачем вбестолку шастать по улицам! Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
95
років театру ДраміКом

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті