Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Ср, 29 травня 2024
04:52

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

У місті щороку збільшується кількість місць в дитячих садках

У місті щороку збільшується кількість місць в дитячих садках
У Дніпропетровську 100% дітей п’ятирічного віку відвідують дитячі садки. Про це під час прямої телефонної лінії повідомила заступник начальника управління освіти та науки Дніпропетровської міської ради Людмила Чернишова.

«Діти віком від 2 до 6 років охоплені дошкільною освітою на 97%. З грудня 2012 року у місті введена електронна реєстрація на запис до дитячого садка, яка дає змогу виявити реальну потребу у садках. Зарахування до дитячого садка відбувається протягом року. 2014 року за допомогою електронної реєстрації до дитсадків зареєстровано 12 тисяч 504 дитини. Поза електронною реєстрацією цього року до 148 дитсадків прийнято понад 600 дітей з Донецької, Луганської областей та Криму», - зазначила Людмила Чернишова.

З кожним роком у місті збільшується кількість місць у дитячих садках, це відбувається за рахунок поновлення роботи колись закритих закладів, прийняття у комунальну власність відомчих та відкриття додаткових груп у існуючих дитсадках. Загалом за останні сім років у місті поновили роботу близько 40 дитячих садків «З початку цього року у дитсадках відкрито 9 додаткових груп на 175 дітей, до кінця року планується відкрити ще дві групи на 40 місць, а у 2015 році – 18 додаткових груп.», - сказала заступник начальника управління.

За її словами, для дітей із різними видами захворювання працюють 210 груп у 55 дитсадках комбінованого типу – це групи для дітей з ранніми проявами туберкульозної інфекції, з малими формами туберкульозу, хронічними неспецифічними захворюваннями органів дихання, захворюваннями серцево-судинної системи, хворобами органів травлення. У місті працюють і 5 дошкільних навчальних закладів компенсуючого типу, тобто спеціального профілю: дитсадки №№ 310,319,346,386 для дітей з порушенням зору та №227 – для дітей з порушенням мови, додала Людмила Чернишова.

У Дніпропетровську функціонують 202 дошкільних навчальних заклади різних форм власності, у тому числі 175 - комунальної, 20 навчально-виховних комплексів до складу яких входять дошкільні відділення. Дитячі садки міста відвідують понад 36 тисяч дітей дошкільного віку.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Читайте також:


Светлана  (27.11.14 11:50): Чиновники, хватит врать! Родители записывают своих детей в детсады чуть ли не с пелёнок! Группы переполненные все! СЭС закрывают на это глаза! И всё равно, когда подходит время - мест нет! Лучше верните в днепропетровские громады все сады, которые вы отдали незаконно коммерческим структурам! Огромный детсад № 286 на Котляревского депутат Верховной Рады Андрей Шипко и его строительная компания уже почти разрушили, чтобы списать его и на его месте построить админздание! Лицемерные лжецы! Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
v_v  (26.11.14 18:55): "С каждым годом в городе увеличивается количество мест в детских садах...бла бла бла" а про то что, вместо 25 детей по нормам, сделали норму 35 умалчивается! Відповісти | З цитатою
ура!  (26.11.14 17:52): Количество увеличивается, а мест все не хватает ! Кто без проблем и затрат устроил своих чад в сады ? Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами
•  Відео моменту: у Дніпрі на проспекті Яворницького чоловік нападав на жінок та бив їх, постраждали щонайменше троє (16)

•  Суд зобов’язав мерію Дніпра зберегти історичну будівлю Палацу профілактики (12)

•  В Україні з липня планують збільшити вартість бензину та дизелю (12)

•  Стеллу «Дніпро» знесуть, проте нову встановлювати не будуть. Чому? (7)

•  Метрополітен Дніпра проведе консультації з підрядниками для добудови 3 станцій (7)

•  У Дніпрі відкрився вечірній базар у дворі старого цирку біля Центрального ринку «Озерка» (5)

•  Відео моменту ДТП: у Дніпрі на кільці на Набережній Перемоги BMW перекинувся декілька разів та зніс стовп (5)

•  На Дніпропетровщині в наслідок аварії за участю «ЗАЗ» та «Daewoo» є загиблий та постраждалі (5)

•  Сімейний лікар має до 2000 пацієнтів: ситуація на Дніпропетровщині (5)

•  До України повертається пил з Сахари (5)


* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
150
нових ліфтів планують встановити у Дніпрі у 2024 році.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті