Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
сб, 01 июня 2024
02:23

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Автобан Одеса-Київ

У найближчі роки в державі буде збудовано більше трьох тисяч кілометрів автомобільних шляхів, які перекриють Україну з півдня на північ. Один з них – новий автобан Одеса-Київ – буде збудовано до Дня незалежності.

В будівництві автобану бере участь і Придніпровська залізниця. Нова траса має довжину в чотириста п’ятдесят чотири кілометри. В її будівництві беруть участь більше чотирьох тисяч чоловік. Крім українців тут працюють росіяни, білоруси, фіни, турки і македонці. Використовується більше ніж півтори тисячі одиниць техніки.

Масштаби будівництва вражають. Від обрію до обрію машини рівняють поверхню майбутньої дороги, підвозять шлак і щебінь, поруч монтуються конструкції транспортних розв’язок, а слідом вже кладуть асфальт. Й отак на протязі багатьох кілометрів. Робота ведеться цілодобово. В будівництві використовуються нові технології та оригінальні рішення. Наприклад, через один з тунелів селяни будуть переганяти худобу. Робітники Придніпровської залізниці трудяться біля містечка Любашівка Одеської області, тут створені всі умови для їх життя та праці. Дехто з них каже, що по-справжньому пишається своєю участю в такому грандіозному проекті. На цій дільниці працюють двадцять вісім робітників Придніпровської залізниці. За допомогою спецтехніки вони виконують своє завдання – переробити дев’ятсот тисяч кубометрів ґрунту. Через місяць вони підготують насип для укладання асфальту.

Одеські автобудівники високо оцінюють вклад українських залізничників в будівництво автобану, яке, доречі, розпочалося за ініціативою міністра транспорту Георгія Кірпи. Крім того, вони вдячні й Придніпровській залізниці. Автобан Одеса - Київ буде мати чотири смуги – по дві в кожен бік. Проїзд буде платним, але автомобілі зможуть рухатись по трасі зі швидкістю більш ста шістдесяти кілометрів за годину, та ще й по якісному покриттю.

Доречі, дніпропетровські водії зможуть його оцінити. Нові європейські технології укладання асфальтобетону на автобані також будуть використані при реконструкції залізничного мосту номер один та будівництві об’їзної траси на Київ. Про це говориться у згоді між Дніпропетровською облдержадміністрацією та Міністерством транспорту.
Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
45
стихійних сміттєзвалищ ліквідували у Дніпрі за 2022 рік

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте