Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Сб, 01 червня 2024
03:46

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

10 військових направили з Дніпропетровська до Естонії на лікування

|«« «« »» »»|

Напередодні естонські медики неодноразово зв'язувались зі спеціалістами обласної лікарні імені Мечникова, обговорювали з ними список претендентів на лікування за кордоном, детально вивчали їх діагнози. У результаті було прийнято рішення щодо надання лікування та реабілітації 8 пацієнтам цього медзакладу. Решта військових, які також відправилися до Естонії, – пацієнти Дніпропетровської лікарні №6 та №16.

«Вже не перший раз ми відправляємо поранених на лікування до країн ЄС. Наразі на наше прохання відгукнулась й Естонія. Ми провели конструктивні переговори. Спочатку йшлося про 24 поранених, але після всіх нарад зупинилися на 10. Естонська сторона взяла на себе всі витрати з транспортування, лікування і реабілітації солдат, за що ми їм дуже вдячні. Хлопці будуть перебувати там стільки, скільки потрібно, тобто до повного одужання», – сказав заступник губернатора Борис Філатов.

10 військових, які відлетіли до Естонії, – це представники 703 батальйону, «Шахтарська», «Донбасу», «Дніпра-1», військових частин 3027 та 4615. Характер травм пацієнтів – поранення кінцівок, грудної клітини та черевної порожнини. Стан більшості поранених солдат медики розцінюють як середньої важкості.

Разом із хлопцями до Естонію вилетіла делегація з Дніпропетровська для переговорів.

«В Естонії відкрився сучасний протезний центр, ми летимо ознайомитися з його роботою. За попередньою домовленістю наші поранені зможуть отримувати там протези. Також ми сподіваємось, що незабаром такий центр з'явиться й у нас в регіоні за підтримки інвесторів», – розповів радник губернатора Борис Трейгерман.

Тема: АТО - ООС
Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
7
нових регіональних полігонів побутових відходів будуть збудовані до 2027 р. у регіоні

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті