Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Сб, 01 червня 2024
13:38

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Громадські активісти планують створити мапу тимчасових укриттів

Громадські активісти планують створити мапу тимчасових укриттів
фото:www.mv.org.ua
У Дніпропетровську громадські активісти планують створити електронну мапу тимчасових укриттів. Про це під час прес-конференції повідомив автор ідеї створення мапи, громадський активіст Михайло Тонконогий.

За його словами, наразі існує робочий варіант карти, на неї нанесено всі захисні споруди 1993 року. Карта розміщена на сайті teroborona.org.ua, там же є правила підготовки тимчасового укриття та інша важлива інформація. «На сайті міститься і пам'ятка для населення на випадок збройного конфлікту. Її створено спільно з міським управлінням надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення. Ми сподіваємось, що ці знання нам ніколи не доведеться використати, проте в нинішніх умовах населення має знати, як себе поводити у разі надзвичайної ситуації», - сказав Михайло Тонконогий.

Начальник управління з питань надзвичайних ситуації та цивільного захисту населення Дніпропетровської міської ради Сергій Гайдук наголосив, що для захисту населення від авіаційного нальоту та обстрілу можуть використовуватись підземні парковки, підвали житлових будинків, підземні переходи та метро. «У зв'язку з ситуацією, яка виникла в країні я звертаюсь до мешканців міста з проханням допомогти обстежити підвали житлових будинків, дізнатися, які там умови та за необхідності зібратись разом з сусідами і прибрати там. Бажано також підготувати в одному місці ковдри, теплий одяг, медикаменти та запас їжі», - сказав Сергій Гайдук.

За його словами, якщо підвали у будинках закриті, мешканцям будинку слід звернутися до ЖЕКу та зробити собі дублікати ключів. Сергій Гайдук також сказав, що підвали є й майже у кожному приватному житловому будинку, якщо ж немає – слід домовитись з сусідами, щоб у разі потреби там сховатися.

На сьогодні у місті у багатоквартирних будинках близько 3 тисяч підвалів, які можуть прихистити близько 1, 5 мільйони людей.

Gorod.dp.ua на Facebook.


sdgh  (24.09.14 12:30): ДА СКОЛЬКО МОЖН ОПОВТОРЯТЬ ПРИ АРТ ОБСТРЕЛЕ МАССИРОВАННОМ И БОМБЕЖКЕ НЕЛЬЗЯ В ПАНЕЛЬНЫХ ДОМАХ В ПОДВАЛАХ ПРЯТАТЬСЯ!!! ЗАСЫПЕТ И ВЫ ТАМ ЗДОХНЕТЕ! Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
1  (24.09.14 10:52): Уборка подвалов - одна из обязанностей ЖЭКов, за которые он берет деньги.
В чем проблема администрации поставить задачу подведомственным учреждениям?
Відповісти | З цитатою
Ню  (23.09.14 21:15): Подозрительно, всё очень подозрительно! тут ещё и Яценюк объявил всеобщую трудовую повинность:
http://kyiv.osp-ua.info/lastnews/10188.html
а ведь военного положения так и не ввели! Остаётся только догадываться, что всё идёт к...в...[цензура]
Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
100
дворів запланували відремонтувати у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті