Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Нд, 16 червня 2024
04:00

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Злочинці замість прийому на роботу займалися оформленням кредитів без відома людей

Злочинці замість прийому на роботу займалися оформленням кредитів без відома людей
Учасниками групи було ошукано 39 осіб та їх злочинними діями спричинено збитків банкам на загальну суму майже мільйон гривень.

Працівниками Управління боротьби з кіберзлочинністю та Управління державної служби боротьби з економічною злочинністю ГУМВС України в Дніпропетровській області в ході проведення оперативно-розшукових заходів було виявлено організовану злочинну групу у складі 9 мешканців Дніпропетровської області, які шахрайським способом, шляхом незаконних операцій із використанням електронно-обчислювальної техніки та мережі Інтернет, заволодівали грошовими коштами громадян.

Встановлено, що шість учасників групи раніше працювали у відділах кредитування різних банків та обізнані як з технологічним процесом обробки інформації у базах даних банків України щодо осіб, які виявили бажання отримати кредити, так і процедурою оформлення кредитів, що у подальшому використовувалося для вчинення злочинів.

Злочинна діяльність полягала в тому, що фігуранти розмістили на Інтернет-сайтах та соціальних мережах оголошення щодо прийому громадян на високооплачувану роботу на посади охоронців, менеджерів в різноманітні торгівельні центри м. Дніпропетровська.

Під час співбесід з кандидатами, які проводилися в орендованих офісах, (адреси розташування яких постійно змінювалися для виключення викриття правоохоронними органами та контактів з ошуканими особами), у потерпілих осіб витребувалися оригінали документів (паспорт громадянина України, ідентифікаційний код) та інші відомості, які в подальшому використовувалися злочинцями для заповнення кредитної заявки на отримання споживчих кредитів в банках України.

Окрім того, для належного оформлення кредитів, фігурантами отримувалися цифрові фотографії осіб під приводом виготовлення перепусток, бейджиків та персональних візитівок-карток як майбутнім працівникам.

Термінове оформлення кредитів оформлювалося без відома та фізичної присутності осіб, на ім’я яких готувалися документи, та організовувалося із використанням зв’язків фігурантів у банківських установах.

У подальшому, на ім’я потерпілих осіб оформлювалися пластикові картки, на які банком нараховувалися кредитні кошти (від 20 до 30 тисяч гривень), що в подальшому переводилися фігурантами у готівку через банкомати.

Учасниками групи ошукано 39 осіб та злочинними діями останніх спричинено збитків банкам на загальну суму майже мільйон гривень.

За фактом організації шахрайської схеми слідчим управлінням ГУМВС відкрито 4 кримінальних провадження за ч. 4 ст. 190 (шахрайство, вчинене в особливо великих розмірах або організованою групою) Кримінального кодексу України та 1 кримінальне провадження за ч. 3 ст. 358 (підроблення документів, печаток, штампів та бланків, вчинене за попередньою змовою групою осіб) Кримінального кодексу України.

Організатора та співорганізатора групи заарештовано.

Згідно Кримінального кодексу України, за вчинені злочини членам злочинної групи може бути призначене покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п'яти до дванадцяти років з конфіскацією майна.

Gorod.dp.ua на Facebook.


я  (04.08.14 15:54): ну арестовали их, это похвально, а кто платить кредиты будет и как защититься от этого? Відповісти | З цитатою | Обговорення: 2
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
65
років з дня першої місцевої телевізійної передачі в Дніпрі

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті