Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
чт, 18 апреля 2024
06:15

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

До Дня міста Луганськ отримав сучасну Льодову арену, - Вілкул

|«« «« »» »»|

«Сьогодні ми відкрили сучасну Льодову арену в Луганську. Це вже шостий такий комплекс, який побудований в Україні з 2010 року. Найближчим часом буде відкрито ще одну Льодову арену. Ці проекти є складовими системної роботи Уряду з розвитку професійного і масового спорту та популяризації здорового способу життя. Особлива увага приділяється створенню дитячо-юнацьких спортивних шкіл, у тому числі на базі Льодових арен для занять хокеєм і фігурним катанням. Також у рамках підготовки до Чемпіонату Європи з баскетболу в 2015 році в Україні будуть побудовані сім мультифункціональних арен, які можуть трансформуватися для проведення змагань зі ста видів спорту. П'ять нових універсальних тренувальних комплексів після проведення ЄвроБаскету 2015 будуть передані дитячо-юнацьким спортивним школам», - сказав Віце-прем'єр-міністр Олександр Вілкул під час урочистого відкриття Льодової арени в Луганську.

Такі льодові комплекси вже створені в Києві, Донецьку, Дніпропетровську, Білій Церкві та Кривому Розі. Сьогодні - відкрито в Луганську. Завершується будівництво в місті Дружківка (Донецька область).

До ЄвроБаскету 2015 мультифункціональні арени будуть побудовані у Львові, Одесі, Києві, Дніпропетровську, Донецьку та Харкові.

«Україна офіційно заявила, що буде подавати заявку на проведення Зимових Олімпійських ігор в 2022 році. Створення системи Льодових арен та мультифункціональних комплексів забезпечує можливості для розвитку дітей, підлітків, молоді, виховання професійних спортсменів. Усе це - основа для розвитку України як потужної спортивної держави», - сказав Олександр Вілкул на урочистостях.

В урочистому відкритті арени також взяли участь губернатор Луганської області Володимир Пристюк, народний депутат України, лідер фракції Партії регіонів у Верховній Раді Олександр Єфремов, народний депутат України Борис Колесніков, спортсмени, тренери та жителі міста.

«Турбота про здоров'я молоді та залучення її до занять спортом - одне з найважливіших завдань, поставлених Президентом України Віктором Януковичем перед місцевими органами влади. Особливий наголос Керівник держави робить на будівництво сучасних спортивних комплексів. І обласна влада спрямовує зусилля на те, щоб відкрити в кожному місті та районі сучасні майданчики, де б наші юні спортсмени могли удосконалювати свої навички. І Льодова арена в Луганську – це лише початок спільної системної роботи по відродженню спортивного потенціалу регіону», - сказав губернатор Луганської області Володимир Пристюк.

Колись у 70-ті роки за рознарядкою Держплану СРСР в Луганську мав бути побудований Льодовий палац, але тоді цього так і не сталося. Льодовий палац звели, але вже в Сєверодонецьку. А Луганськ залишився без льодової арени, без хокейної команди, без крижаної площадки для фігурного катання.

«І ось тільки зараз при підтримці Президента та Уряду України Луганськ отримує шанс стати містом, в якому будуть розвиватися зимові види спорту. Льодова арена - це внесок держави в здоров'я наших дітей і в спортивний потенціал нашої держави», - сказав народний депутат України, лідер фракції Партії регіонів у Верховній Раді Олександр Єфремов.

Як зазначив губернатор Луганської області Володимир Пристюк, на базі Льодової арени в Луганську буде відкрито дитячо-юнацьку спортивну школу, в якій підлітки зможуть професійно займатися хокеєм та фігурним катанням.

Хокейне поле, площею 30х60 метрів зі штучним льодовим покриттям, обладнано захисними бортами, сітками, лавками для гравців, суддівської бригади. Нанесена хокейна розмітка офіційного зразка, встановлено сучасне електронне табло.

На полі можна буде проводити Чемпіонати України з хокею серед професійних команд у двох національних лігах - ПХЛ (професійна хокейна ліга) та аматори. Крім того, до масових занять з хокею залучатимуться й жителі регіону.

Хокейні матчі та змагання з фігурного катання зможуть одночасно спостерігати більше 300 глядачів. Для безперешкодного доступу до глядацьких трибун для людей з особливими потребами встановлено спеціальний ліфт, усі входи обладнані пандусами.

Gorod.dp.ua на Facebook.


Юра с Амура  (24.09.13 14:58): Отличная новость! Для Луганска. Что она делает на сайте gorod.dp.ua!? Ответить | С цитатой
xuisit  (09.09.13 14:44): Лучше верните детям ЛЕД в Метеоре!!! Ваши "Арены" пригодны только для хоккеистов! Очень холодные катки! Ответить | С цитатой
123  (09.09.13 11:37): Друг Вілкулів вчергове виграв тендер на ремонт дороги за 30 мільйонів.

ТОВ "Вестшляхбуд" входить у концерн "Веста" одеського бізнесмена Сурена Сардаряна, якого пов’язує багаторічна дружба і спільні бізнес-інтереси з криворізьким градоначальником Юрієм Вілкулом, а також його сином, екс-губернатором Дніпропетровщини, а нині віце-прем’єром Олександром Вілкулом.

http://www.pravda.com.ua/news/2013/09/9/6997564/
Ответить | С цитатой
Al  (09.09.13 09:28): а каким боком Луганск к Днепропетровску ? Ответить | С цитатой | Обсуждение: 1
Jessi  (09.09.13 09:05): А что построили ко Дню города Днепропетровска? Ответить | С цитатой | Обсуждение: 1
Горожанин  (09.09.13 06:56): Только не понятно причем здесь ледовая арена к ЕвроБаскету. В баскетбол будут играть на льду? Весело будет. Ответить | С цитатой
ммм  (09.09.13 00:14): не понял, а где луганские попы? почему их нет ? Ответить | С цитатой
я  (09.09.13 00:13): Все , можно олимпиаду принимать, главные объекты построены. Лес для лыж и биатлона есть, горки для санок и бобслея есть, прыжки с трамплина, легко ( на горке для санок и бобслея навалить кучу), оставалось завершить только "АРЕНУ" и с ней управились, короче олимпиада 2022 должна проходить в Украине сто процентов. Ответить | С цитатой
В.А.  (08.09.13 21:52): 300 мест для зрителей - судя по тексту, этого достаточно для проведения Чемпионатов Украины и др. Лучше б не позорились какой уже раз! Ответить | С цитатой
Настя  (08.09.13 20:00): Да здравствует солнцеликий Вилкул!!! Ответить | С цитатой
1 2
Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
54
долгожителя проживает в Днепропетровской области. 47 женщин и 7 мужчин, отметивших свое 100-летие.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте