Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Сб, 01 червня 2024
03:34

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

На Дніпропетровщині завершилися весняно-польові роботи

На Дніпропетровщині завершилися весняно-польові роботи
На Дніпропетровщині з дотриманням агротехнічних термінів завершилися весняно-польові роботи. В цілому посівна кампанія охопила 1 млн 220 тис га. Наразі аграрії області вже розпочали підготовку до жнив, які стартують наприкінці червня.

Розвиток сільського господарства – один з пріоритетних напрямків державної політики. Адже результативна робота агропромислового комплексу забезпечує продовольчу безпеку мешканців країни та стабільні ціни на продукти харчування.

«Весняно – польові роботи – це один з найважливіших і найвідповідальніших періодів для галузі сільського господарства. Завдяки професійній та злагодженій роботі всіх учасників посівної компанії вона була проведена якісно та закінчена в строк, - підкреслив губернатор Дмитро Колєсніков. – Результат цієї роботи можна буде оцінити після проведення жнив, які розпочнуться вже незабаром».

За оперативними даними в ході весняно-польових робіт на Дніпропетровщині було посіяно майже 230 тис га ярого ячменю, понад 9 тис га гороху, близько 5,5 тис га вівса, 53 тис га картоплі та понад 32 тис га овочів, 325 тис га кукурудзи, близько 400 тис га соняшника, 9 тис га гречки, понад 14 тис га проса, більше 19 тис га сорго. Загалом весняно-польові роботи охопили 1 млн 220 тис га. У структурі посівів були витримані науково обґрунтовані нормативи – 60% зернових та 20% технічних культур.

«Незважаючи на те, що весна цього року трохи запізнилася, а згодом принесла період досить тривалої відсутності опадів, посівна кампанія на Дніпропетровщині була завершена з дотриманням необхідних агротехнічних термінів, - зазначив директор департаменту агропромислового комплексу та розвитку сільських територій Вадим Удовицький.

Він додав, що наразі Дніпропетровщина разом зі всією Україною розпочала підготовку до проведення жнив. Господарства області забезпечуються дизельним паливом, до використання готується сільськогосподарська техніка. Загалом у жнивах будуть задіяні близько 4 тис зернозбиральних комбайнів.

Збиральні роботи на Дніпропетровщині стартують наприкінці червня з південних районів області (Широківського, Апостолівського, Нікопольського та Томаківського районів).

Gorod.dp.ua на Facebook.


кука  (10.06.13 15:00): .
Это так Кру-у-у-у-уто!!!
Я так рада!!!
Відповісти | З цитатою
чича  (07.06.13 20:26): Это шо, вс. Днепропетровшину засадили маком? Нарики, будете с урожаем по осени. Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
45
стихійних сміттєзвалищ ліквідували у Дніпрі за 2022 рік

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті