Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Вт, 28 травня 2024
17:11

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Напередодні Великодня відзначили тих, хто зробив вагомий внесок у розвиток духовності регіону

Напередодні Великодня відзначили тих, хто зробив вагомий внесок у розвиток духовності регіону
Голова Дніпропетровської облдержадміністрації Дмитро Колєсніков та Митрополит Дніпропетровський і Павлоградський Іриней під час колегії облдержадміністрації нагородили тих, хто зробив вагомий внесок у розвиток духовності регіону.

Керівник області Дмитро Колєсніков зазначив, що церква завжди відігравала важливу роль у консолідації суспільства навколо ідеї розбудови ефективної та заможної держави. Розвиток духовності, зміцнення толерантності та людських цінностей є нормою розвитку сучасного суспільства. На цьому наголошує Президент України Віктор Янукович А відзначення 1025-річчя Хрещення русі, за словами Глави держави, має стати торжеством Української державності та європейської єдності.

«Кожна дорога має вести до Храму – цей постулат Дніпропетровщина втілює в життя не на словах, а на ділі. Відкриваються нові храми, іде реставрація старих культових споруд, проводяться фестивалі духовних піснеспівів, діти навчаються у недільних школах, щодня робляться сотні добрих справ. І сьогодні ми відзначаємо тих, хто щодня робить свій вагомий внесок у розвиток духовності Дніпропетровщини», - сказав Дмитро Колєсніков.

За вагомий особистий внесок у справу відродження духовності, соціально-економічний та культурний розвиток області, ініціативність і активну благодійницьку діяльність нагороджено Пам'ятною медаллю «За вагомий внесок у розвиток Дніпропетровської області»:

Юрія ЗАХАРЧЕНКА – протоієрея Дніпропетровської єпархії Української Православної Церкви, настоятеля храму святих мучеників безсрібників Косми і Даміана при Дніпропетровській обласній клінічній лікарні ім. І. І. Мечникова, благочинного храмів лікувальних установ Дніпропетровської єпархії Української Православної Церкви. Юрій Валентинович заснував громадську організацію «Асоціація Православних лікарів» у рамках Благодійного фонду «Милосердя та здоров'я». Він організував союз православної молоді «Світло» та велику православну бібліотеку.

Віталія ІВАНОВА - комерційного директора товариства з обмеженою відповідальністю «Дніпростальпостач», депутата Криворізької міської ради. За благодійної підтримки Віталія Олександровича здійснено художній розпис Пам'ятної дзвіниці на честь загиблих воїнів в м. Кривому Розі, придбано дзвони та проведено благоустрій в жіночому монастирі Криворізької Єпархії та Храмі на честь Ікони Божої Матері «Взискання загиблих».

Володимира СОКОЛОВСЬКОГО - засновника благодійного фонду «Громадська ініціатива мешканців Кривбасу». Володимир Петрович є істинним меценатом, який втілює в життя благодійні програми: Культура, Пам'ять, Майбутнє Кривбасу та Відродження парку ім.Газети Правда.

Олену СОБКО - директора благодійної організації «Центр православної культури «Лествиця». Ольга Іванівна за благословінням Метрополита Іринея проводить активну громадську соціальну та культурно-просвітницьку педагогічну діяльність. В Маріїнській гімназії веде курс лекцій етичного та духовного напряму.

Віктора ШАЙТАНОВА – генерального директора компанії «Віктор та сини». Віктор Павлович надає значну благодійну допомогу у відродження духовності та історії Православ'я. За його підтримки відбудовано низку православних храмів Дніпропетровської та Павлоградської Єпархії.

Почесною грамотою Дніпропетровської обласної державної адміністрації нагороджено:

Володимира АКСЮТІНА – протоієрея, настоятеля Свято-Троїцького кафедрального собору м. Дніпропетровська, благочинного 1-го Правобережного Дніпропетровського міського церковного округу Дніпропетровської єпархії Української Православної Церкви. Володимиром Вікторовичем зроблено значний особистий внесок в реставрацію собору. Він проводить активну просвітницьку діяльність.

Людмилу ВЛАСЕНКО – директора Петриківського будинку дитячої творчості. Не кожному дано розгледіти талант в дитячій душі. Людмила Олексіївна створює умови для розвитку талантів та духовності дітей. Разом вони відроджують славний успіх Петриківського розпису.

Валентину ІВАНИСЕНКО – Веселівського сільського голову, Межівський район. Особисто сприяє відродженню духовності на території громади та вміє об'єднати навколо добрих справ людей, здатних на благородні вчинки.

Олега ЛЮБКІНА – голову правління центру культури та мистецтв «Златоуст», м. Дніпродзержинськ. Завдяки Олегу Вікторовичу в місті було відкрито першу духовну бібліотеку. Щоденно, за сприяння цієї людини в місті звершуються прості, але такі необхідні справи відродження християнства.

Наталію СЛАВТИЧ директора недільної школи храма Різдва Пресвятої Богородиці м. Кривого Рогу. Наталя В'ячеславівна створила дитячий церковний хор та молодіжне православне братство імені Святителя Петра Могили – Митрополита Київського та Галицького.

До Свята Світлого Христового Воскресіння, за вагомий внесок у відродження духовності та у благословення за старанні труди на Славу Святої Православної Церкви Грамотою Митрополита Дніпропетровського і Павлоградського Іринея нагородж ено :

Ніну ТУТОВ У - начальника служби у справах дітей облдержадміністрації

Віту КРЕМЕН У – маму -виховател я дитячого будинку сімейного типу

Неллю ПОГРІБНУ – директора Криворізького гуманітарно-технічного ліцею

Наталію СКАКУН - вчителя іноземної мови та християнської етики «Навчально-виховного комплексу № 33 «Маріїнська багатопрофільна гімназія»

Володимира ТОКАРЯ – художника -скульптора , члена Національної спілки художників України.

Георгія ЗАХАРЧЕНКО – протоієрея Дніпропетровської єпархії Української Православної Церкви, настоятел я храму святих мучеників безсрібників Косми і Даміана при Дніпропетровській обласній клінічній лікарні імені Мечникова, благочинного храмів лікувальних установ Дніпропетровської єпархії

Валерія БОГДАНОВИЧ А – директора Дніпродзержинського центру підготовки та перепідготовки робітничих кадрів будівництва та автотранспорту

Олексія ЛАЗЬКО – голову громадської ради при Дніпропетровській обласній державній адміністрації, голова наглядової ради Міжнародної громадської організації «Інститут Україніки»

Тимофія КУЧУК А – Протоієрея , настоятеля Успенського собору Дніпропетровська, священнослужител я Дніпропетровської єпархії Української Православної Церкви

Дмитра АКСЮТІНА А – Ієрея , настоятеля храму на честь Собору Святого Іоанна Хрестителя міста Дніпропетровська

Gorod.dp.ua на Facebook.
ФОТО:



 


Владимир 1977  (01.05.13 12:01): Ой какие все бедные аж билетов на Крым( и другие южные направления)не хватает с дополнительными поездами . И машин на трассе много ( и новые в большинстве) и позавчера в Пассаже шмотки покупали так там тоже много людей было... а как почитать в нете так все бедные. Как такое может быть ? Может все врут... Відповісти | З цитатою
гарный  (01.05.13 11:07): ааааа так это секта гундяевцев!!! Відповісти | З цитатою
paf  (01.05.13 09:37): по ХОДУ наше СВЕТСКОЕ ГОСУД{{{{{{{{{ВО КАЖДЫЙ ДЕНЬ ЧТОТО празднует
ИРЕНЕЙ постяный ГОСТЬ TV 34
Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
alex  (01.05.13 09:06): Как *** эти гнусные поповские рожи!!! Відповісти | З цитатою
серж  (01.05.13 07:32): А Вилкул!!!??? А Вилкул какже? Это же духовный монолит, это же моральная глыба. Как он бандюковичу задницу лизал у Шустера в прямом эфире, аж за ушами трещало. Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
Тактический ядерный пингвин  (01.05.13 07:21): "Оглушить бы их трёхпалым свистом , в бабушку и в бога душу мать!..." Відповісти | З цитатою
ирен  (30.04.13 23:43): стыдно должно быть...левая рука не знает,что делает правая...что-то в этом роде...зачем трубить на весь инет...:))) я же больше сделала ,а обо мне -ни слова:))) цирк... Відповісти | З цитатою
Александр  (30.04.13 20:06): Не пойму - у нас светское государство или православный Иран? Если светское - то либо не приглашайте никого из церковников, либо приглашайте представителей всех трех ветвей христианства - католиков, протестантов и православных. А если у нас православный Иран... то приглашайте кого хотите, конечно. Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
Скептик  (30.04.13 19:22): Докатились... Ну ладно ещё бизнесмены и бандиты, так и работники образования туда же... Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами
•  Відео моменту: у Дніпрі на проспекті Яворницького чоловік нападав на жінок та бив їх, постраждали щонайменше троє (16)

•  В Україні з липня планують збільшити вартість бензину та дизелю (12)

•  Суд зобов’язав мерію Дніпра зберегти історичну будівлю Палацу профілактики (12)

•  Стеллу «Дніпро» знесуть, проте нову встановлювати не будуть. Чому? (7)

•  Відео моменту ДТП: у Дніпрі на кільці на Набережній Перемоги BMW перекинувся декілька разів та зніс стовп (5)

•  У Дніпрі відкрився вечірній базар у дворі старого цирку біля Центрального ринку «Озерка» (5)

•  На Дніпропетровщині в наслідок аварії за участю «ЗАЗ» та «Daewoo» є загиблий та постраждалі (5)

•  Сімейний лікар має до 2000 пацієнтів: ситуація на Дніпропетровщині (5)

•  На вулиці Володимира Винниченка застосували нові підходи до якісної зміни вуличного середовища (4)

•  У Дніпропетровській області в овочевому цеху сталося масове отруєння: одну з потерпілих доставили в лікарню (4)


* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
100
дворів запланували відремонтувати у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті