Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пт, 07 червня 2024
06:07

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Понад 50000 городян вийшли на вулиці Дніпропетровська, щоб зробити рідне місто чистішим

|«« «« »» »»|

20 квітня в усіх районах Дніпропетровська відбулася низка суботників, об'єднаних гаслом «Разом зробимо місто чистішим!».

Ініціативу голови Дніпропетровської обласної ради Євгена Удода підтримали тисячі мешканців міста. Тільки за попередніми розрахунками, які ґрунтуються на кількості замовлень про участь у заході, учасниками робіт стали понад 15 тисяч дніпропетровців. Але враховуючи те, що багато хто з городян приєднався до суботнику безпосередньо у день проведення, загальна кількість людей, що взяли участь у благоустрої міста, збільшилась практично втричі. До того ж активними учасниками суботнику стали представники органів самоорганізації населення та ОСББ, п'ятнадцять національно-культурних товариств, вболівальники футбольного клубу «Дніпро» тощо.

Враховуючи досвід попередніх суботників, обласна рада здійснила серйозну підготовку передусім щодо організаційних моментів. Цього разу всі учасники заходу були забезпечені необхідним інвентарем, а також була задіяна необхідна техніка: бульдозери та вантажні машини для вивозу сміття.

За словами Євгена Удода, суботники мають стати не єдиноразовим заходом, а доброю традицією. Це – гарний приклад того як поєднання громадської ініціативи та організаційної підтримки влади принесло реальні результати для всього міста.

До того ж суботники не лише допомагають зробити своє місто чистішим, але й згуртовують людей для подальшої спільної роботи. Вони створюють важливий прецедент, коли мешканці Дніпропетровська спільними зусиллями вирішують проблеми, що постають на порядку денному. Сьогодні це благоустрій міста, а наступного разу може стати інше важливе питання життєдіяльності рідного Дніпропетровська.

В ході суботників, що відбулися 20 квітня, були прибрані від сміття не тільки міські парки та сквери, але й вулиці та прибудинкові території, ліквідовані багаточисельні написи на стінах будинків та висаджені сотні дерев.

Результатами спільної роботи дніпропетровців стали 1 600 кубічних метрів вивезеного сміття. До речі, цей обсяг сміття, якщо зібрати його в одному місці, дорівнював би дев'ятиповерховому будинку.

А в цілому було звільнено від мотлоху та сміття 1,5 мільйона квадратних метрів території міста. Це площа більш ніж 300 стандартних футбольних полів.

Євген Удод зазначив: «Благоустрій Дніпропетровська та його прибирання після зими – корисна справа як для міста в цілому, так і для кожного дніпропетровця. Це дуже комфортно і приємно для кожного – жити у чистому місті. Я радий, що нам вдалося зібрати тисячі дніпропетровців та об'єднати людей навколо спільної мети та відчуття відповідальності за рідне місто!».

Gorod.dp.ua на Facebook.

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами
•  «Необхідний крок»: в Міненерго прокоментували підвищення тарифів на електроенергію (19)

•  «Не мали права»: у Дніпрі контролери електротранспорту оштрафували неповнолітню (13)

•  У Дніпрі триває суд над жертвою домашнього насильства (10)

•  Відео моменту: у Дніпрі на Набережній Перемоги зіткнулись Renault та Kawasaki, водійка двоколісного в лікарні (10)

•  Засмагають, займаються спортом та бавляться у воді: у Дніпрі на Монастирському острові панує літній настрій (9)

•  Нічна перлина: як виглядає Успенська площа у Дніпрі у вечірній час доби (8)

•  У Дніпрі викинули на смітник купу придатних до вживання сухпайків (7)

•  Лікарі розповіли, як мешканцям Дніпра убезпечити себе від сезонної алергії (6)

•  На Дніпропетровщині розпочали будівництво нового храму (6)

•  Відео моменту ДТП: у Дніпрі на Новому мосту водій BMW зніс скутериста (5)


* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
154,5
млн грн містянам на відновлення житла, яке постраждало від ракетних обстрілів, виплатив Дніпро у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті