Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пн, 03 червня 2024
06:14

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

За півроку Дніпропетровщина побачить сучасний парк космічних ракет

|«« «« »» »»|

Голова обласної ради Євген Удод провів нараду щодо розробки концепції Музею ракетно-космічної техніки.

На розгляд були винесені питання, що стосувались концепції створення, пропозиції розміщення експонатів та внутрішнього інтер'єру експозиції, що буде розташована біля будівлі обласної ради.

- Дніпропетровськ є центром української космічної індустрії, тому не дивно, що саме тут буде створений унікальний аерокосмічний музейний комплекс, - підкреслив голова обласної ради Євген Удод. - Зразки космічної техніки майже ніколи не виставлялися на огляд на відкритому майданчику для мешканців Дніпропетровщини і туристів. Сучасна експозиція демонструватиме справжні космічні станції, супутники, бойові ракети, експонати агрегатів, що входять до складу різних ракетних комплексів.

На сьогоднішній день вже розроблені ескізні проекти у вигляді фотомакетів, визначені об'єкти, місце їх розміщення та механізм встановлення, підготовлена проектна документація та кошторис – тобто, все необхідне, аби розпочати подальшу роботу з настанням тепла.

- Створення публічного музею «Парк ракет» – це унікальна можливість зануритися в історію освоєння космосу і за півроку ми плануємо закінчити будівництво музейного комплексу, - підкреслив Євген Удод. - У музеї ракетно-космічної техніки, буде представлена багата експозиція розвитку космонавтики в Україні. Завдяки заводу і конструкторському бюро Південмашу, з виробничих майданчиків яких передані експонати, на сьогоднішній день ми володіємо однією з найбільших колекцій космічних конструкцій в Європі. Нова виставка буде представляти всі можливості та досягнення української науки і техніки. Жителі Дніпропетровщини зможуть побачити зразки балістичних ракет, ракет-носіїв і елементів конструкцій, які мають високу історичну і науково-технічну цінність. Ці експонати будуть грати ряд важливих функцій – просвітницьку, наукову і туристичну, щоб символи ракетно-космічної столиці України були доступні і для гостей регіону, і для нащадків тих, хто творив космічну славу нашої держави.

До робіт над створенням парку ракет задіяні провідні підприємства та установи галузі: ДП ВО «Південний машинобудівний завод ім. А.М. Макарова», ДКБ «Південне», ДП «Дніпровський проектний інститут», НПФ «Дніпротехсервіс», Національний центр аерокосмічної освіти молоді ім. А.М. Макарова, Дніпропетровський національний університет ім. О. Гончара, Придніпровська державна академія будівництва та архітектури.

Gorod.dp.ua на Facebook.


Посетитель музей  (20.03.13 14:50): У меня такое впечатление, что собираются разворовать музей космической техники, который как раз давно уже есть и находится в Национальном центре аэрокосмического образования молодежи Украины.
Там как раз и ракеты есть (и модели, и в натуральную величину), космические аппараты (Включая спутник длиной около 10 метров), различные узлы, изделия космической промышленности: двигатели, необычные сплавы и т.д.
Иначе зачем говорить о "создании" того, что давно уже есть?
Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
фсб  (18.03.13 10:37): МЕСТНЫЙ - ты удодовская пресс-секретутка? Хоть бы мозгами пораскинул - каким иностранцам нужна эта рухлять и кому пошли деньги в карман от ЕВРО? Был вчера в Киеве - так там дороги еще хуже наших. Вот тебе и ЕВРО!!! Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
Серый Чугун  (17.03.13 20:44): Местному . Вы относитесь к тем людям, которые радуются свеже выкрашеному фасаду здания, но при этом не хотят заглянуть во внутрь где в подвале ржавые трубы и по-колено воды вытекающей из канализационых труб. Это утрированный взгляд со стороны ЖКХ. Відповісти | З цитатою
Наташа  (17.03.13 20:16): Надо довести до ума недострой около ресторана "Поплавок", тот самый памятник ракете. Відповісти | З цитатою
Aleks  (16.03.13 21:14): В Днепропетровске есть уже шикарный музей ракетной техники и космонавтики в Аэрокосмическом центре на пр.Гагарина. Причем бесплатный. Зачем еще один? Відповісти | З цитатою
сми  (15.03.13 18:57): Вместо музея, лучше выделить средства и закупить троллейбусы и трамваи. Відповісти | З цитатою
Местный  (15.03.13 13:39): "Щелу"! Не пиши чуши и не цепляйся к сказанному! Чем в таком случае от тебя попахивает? Или отрабатываешь за своих хозяевов, боясь что у них отберут под этот музей землю на которую они "претендуют"?! Что ты, милейший, вообще сделал для людей в это трудное время, чтобы "пописькивать" на сайте, примазываясь к Высоцкому! Быть музею для людей и города и все! Как не тужись охаять это! Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
щл  (15.03.13 13:17): "местному" - интересна идеология - "хоть что-то" наверное словам из известной песни Высоцкого соответсвует - "хоть чорта в ступе... но привези". Да с таким подходом далеко... Мол, ну, крадут "но и нам же достанется!" Что-то как-то жлобством попахивает, однако! Відповісти | З цитатою
Местный  (15.03.13 12:50): Сколько тупого, а возможного и целенаправленного бреда читаешь в комментариях! Возможно это все отголоски тех "доброжелателей" и "борцов за правду", которые хотят окончательно сломить наш город, Южмаш и КБ "Южное"! Тут тебе даже и японцы с "Сатаной" у горсовета, тут тебе и краденные деньги у Южмаша и его уничтожение, вспомнили, и тут я приветствую, остатки ржавого купола у мертвого "Паруса" -идея Коли Швеца. Видно таким комментаторам по душе больше дешевая каруселька у серой громады "Пассажа", захваченная земля в центре Днепропетровска под "долговременную аренду" и т.д Хватит ныть! Днепропетровск не хуже Донецка, Харькова и Львова! Мы уже получили дырку от бублика, отстранившись от Евро, Там было много украдено! Но эти города что-то хоть получили, а что наш город получил из тех миллиардов?! Нужно тянуть сюда иностранцев: пусть фотографируются и тратят деньги в нашем городе -"Городе, который Усмирил "Сатану!" Відповісти | З цитатою | Обговорення: 3
фсб  (15.03.13 12:40): Я бы так перефразировал следующие высказывания:
"В музее ракетно-космической техники, будет представлена богатая экспозиция развития космонавтики в Украине"
на:
"В музее ракетно-космической техники, будет представлена богатая экспозиция ЗАНЕПАДА космонавтики в Украине" и
"чтобы символы ракетно-космической столицы Украины были доступны и для гостей региона, и для потомков тех, кто создавал космическую славу нашего государства"
на:
"чтобы символы ракетно-космической столицы Украины были доступны и для гостей региона, и для потомков тех, кто создавал космическую славу СССР"
Відповісти | З цитатою
1 2 3 4
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
45
стихійних сміттєзвалищ ліквідували у Дніпрі за 2022 рік

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті