Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Нд, 09 червня 2024
01:14

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Тренування МНС з організації пошуку і порятунку постраждалих у зимовий період на водоймах області

|«« «« »» »»|

На Дніпропетровщині пройшли тренування з організації пошуку і рятування постраждалих у зимовий період на водоймах області.

У заході взяли участь начальник цивільного захисту (цивільної оборони) області - голова облдержадміністрації Дмитро Колєсніков, голова обласної ради Євген Удод, начальник Головного територіального управління МНС у Дніпропетровській області Ігор Романюк, Дніпропетровський міський голова Іван Куліченко.

«Рівень підготовки служб МНС Дніпропетровської області завжди відрізнявся своїм професіоналізмом. Завдяки ефективним діями влади та підрозділам рятівників в регіоні минулого року вдвічі зменшилася кількість надзвичайних ситуацій. Все, що пов'язано з безпекою людини, є одним з основних пріоритетів діяльності влади та усіх відповідальних служб. Водоймища взимку – це один з небезпечних періодів. Чітке та оперативне реагування на надзвичайні ситуації залежить від того, наскільки чітко та скоординовано відпрацьовані дії реагування на тренувальному етапі», - сказав Дмитро Колєсніков.

За словами Євгена Удода, нинішній зимовий період - це черговий серйозний іспит для фахівців рятувальних служб, які приходять на допомогу людям в екстремальних погодних умовах. «Обласна влада високо цінує ваш високий професіоналізм та мужність. Ми і надалі будемо надавати необхідну допомогу для якісної роботи усіх підрозділів МНС Дніпропетровщини. Минулого року на забезпечення матеріально-технічної бази управління в обласному бюджеті було передбачено 1,4 млнгрн. Ми робимо загальну справу - працюємо для того, щоб кожен громадянин Дніпропетровщини завжди почував себе захищеним. Упевнений, що завдяки нашим злагодженим діям, цивільний захист Дніпропетровщини буде, як завжди, надійним, ефективним та оперативним», - сказав Євген Удод.

Тренування відбулися у Дніпропетровську на Комсомольському острові на базі аварійно-рятувальної частини на водних об'єктах ГТУ МНС у Дніпропетровській області.

Як доповів губернатору Ігор Романюк, тренування розроблені з урахуванням ситуацій, які найчастіше трапляються на воді взимку. Також цього року кількість тренувань в області, під час яких відпрацьовуються дії з попередження надзвичайних ситуацій та порятунку людей, буде збільшена.

Дії з порятунку людей на воді відпрацювали спеціалісти підрозділів Головного територіального управління МНС України у Дніпропетровській області; Дніпропетровського, Марганецького та Криворізького воєнізованих гірничорятувальних загонів, обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф, обласної організації Українського товариства мисливців та рибалок; Криворізької, Павлоградської та Новомосковської водолазно-рятувальних служб.

Тренування пройшли за трьома різними сценаріями.

Дмитро Колєсніков поставив завдання запровадити систему розміщення наглядних матеріалів щодо правил поведінки на водних об'єктах з телефонами рятувальних служб та медичних установ

Голова облдержадміністрації Дмитро Колєсніков поставив завдання запровадити систему розміщення наглядних матеріалів щодо правил поведінки на водних об'єктах. На цих інформаційних матеріалах мають бути вказані телефони рятувальних служб та медичних установ. Про це губернатор повідомив під час тренування з організації пошуку і рятування постраждалих у зимовий період на водоймах.

Губернатор також зазначив, що результативність рятувальної роботи багато в чому залежить від матеріально-технічного забезпечення рятувальників. І цьому питанню обласна влада завжди приділятиме особливу увагу. У Дніпропетровській області за останні 3 роки (2010-2012) створена потужна база для рятувальних служб та загонів. Закуплена сучасна техніка і спецмашини, пально-мастильні матеріали та інструменти (світлові вежі, мотопомпи, бензопили, гідравлічний інструмент, дизельний генератор, автомобільні радіостанції, система GPS).

Gorod.dp.ua на Facebook.


Баба Яга  (13.01.13 21:52): Может теряче меня ДК на ПаРовозике покатает..- рятивнык, не чета ПоРосёнку - тот бросил старую наПРызволяще. Хотя красавец - отличным сантехником был, с любой трубой сПРавиться мог - ПРивет ему и от кикимор. Відповісти | З цитатою
пожарный  (13.01.13 17:00): После того как вояки пришли в пожарную охрану, так её и развалили как армию и флот Украины. За людей не считают спасателей. Керівники великі. Відповісти | З цитатою
бывалый  (12.01.13 08:11): Люди! От былых спасателей ничего не осталось! Все построено на лжи(лиш бы отчитаться) Низкая зарплата массовые сокращения бездарное руководство! Відповісти | З цитатою
пожарный  (11.01.13 21:16): Это нищая обворованная структура её саму уже надо спасать как утопающих. Відповісти | З цитатою
Не рыбак  (11.01.13 16:45): Почитаешь, так всё есть: и техника, и ГСМ, и спецмашины, и всё они купили-раскупили. А как проблема появляется - так н.и.х.е.р.а. у них нет, денег нет, бюджет урезан... Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами
•  «Не мали права»: у Дніпрі контролери електротранспорту оштрафували неповнолітню (16)

•  Нічна перлина: як виглядає Успенська площа у Дніпрі у вечірній час доби (12)

•  Відео моменту: у Дніпрі на Набережній Перемоги зіткнулись Renault та Kawasaki, водійка двоколісного в лікарні (10)

•  Засмагають, займаються спортом та бавляться у воді: у Дніпрі на Монастирському острові панує літній настрій (9)

•  Селфі на залізниці призводять до загибелі підлітків (6)

•  Відео моменту ДТП: у Дніпрі на Новому мосту водій BMW зніс скутериста (5)

•  На косі Перемоги над водою знову видно останки місцевого «Титаніка» (4)

•  У Дніпрі на Воздвиженському узвозі зіткнулись Hyundai та 14-річний мотоцикліст на Geon: дитина в лікарні (4)

•  На Дніпропетровщині очікується аномальне літо: прогноз синоптика (4)

•  На Дніпропетровщині п’яний автомийник вкрав BMW клієнта та потрапив на ньому в ДТП: вирок суду (4)


* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
13,5
млн грн фінансової допомоги для поліції Міськрада виділила у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті