Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Нд, 09 червня 2024
01:42

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Новий навчально-виховний комплекс у селі Новопідкряж

 Новий навчально-виховний комплекс у селі Новопідкряж
Голова Дніпропетровської облдержадміністрації Дмитро Колєсніков відкрив навчально-виховний комплекс за типом «дитсадок-школа» у селі Новопідкряж Царичанського району.

Раніше у цьому селі взагалі дошкільного закладу не було. Відтепер 15 малюків села відвідуватимуть дитячий садок та готуватимуться до навчання у школі. Тут діятиме спеціальний проект, спрямований на розвиток сімейних цінностей та залучення батьків до навчального процесу. Зокрема, проводитимуться родинні фестивалі творчості, відкриті уроки, сімейні фотовиставки тощо.

У Новопідкрязькій школі, яка розрахована на 306 місць, навчається лише 10 6  учнів. Із 2010 року в Дніпропетровській області проводиться масштабна робота з відродження раніше закритих дитсадків, будівництва нових і створення навчально-виховних комплексів (НВК). Оскільки в селі Новопідкряж дитячого садка не було, влада прийняла рішення на базі школи, де вчиться менше учнів, ніж передбачено проектом, відкрити дошкільне відділення на 15 місць. Завдяки цьому в селі вирішене питання щодо забезпечення всіх малюків місцями у садочку.

«Важливою складовою розвитку освіти в Дніпропетровській області є створення комфортних умов для навчання і виховання дітей дошкільного віку. У регіоні за три роки в цьому напрямку проведено масштабну роботу – відкрито вже 8 4 дитсадків. І наступного року вона буде продовжена. Завдяки відкриттю НВК за типом «дитсадок-школа» малюки села Новопідкряж здобуватимуть дошкільну освіту. Із ними працюватимуть професійні педагоги, психологи та вихователі. Створення дошкільних закладів в сільській місцевості – це один із напрямів роботи обласної влади з підвищення якості життя людей незалежно від місця проживання – чи то велике місто, чи то маленьке село », – сказав Голова облдержадміністрації.

У новому дитсадку створено комфортні та сучасні умови для навчання і відпочинку дітей. Зокрема, встановлено нові системи водопостачання, каналізації, опалення та електропостачання. Проведені оздоблювальні роботи стін із використанням сучасних матеріалів. Встановлені енергозберігаючі металопластикові вікна, замінені двері. Придбані нові меблі та обладнання. Створена ігрова кімната, вітальня, спальня, пральня, побутова кімната тощо. На подвір'ї встановлено ігровий майданчик із гіркою, гойдалками, пісочницею.

Як доповів Дмитру Колєснікову голова райдержадміністрації Дмитро Ковальов, з агалом у Царичанському районі працює 11 дошкільних навчальних закладів, в яких виховується близько 700 дітей. В районі всі діти п'ятирічного віку охоплені дошкільною освітою. Протягом 2011-2012 років у районі відкрито в селі Китайгород та смт Царичанка 2 додаткові групи при діючих дошкільних навчальних закладах на 40 місць, а також збудовано дитсадок на 15 місць в селі Залелія. Наступного року планується відкрити ще одну додаткову групу в дошкільному закладі в селі Могилів.

Усі дитсадки району мають власні Інтернет-сайти з «3D-екскурсіями» та детальною інформацією про послуги.

Дані про всі дошкільні заклади Царичанського району та всієї Дніпропетровщині розміщені на порталі освітнього Центру – http://dp.isuo.org/. Із 1 грудня в області впроваджена ще й регіональна електронна реєстрація дітей у дитсадки, завдяки якій батьки можуть записати свою дитину в дитсадок через Інтернет. Це можна зробити через сайт – http://dnz-reg.nz.ua/.

Довідка:

Наразі в Дніпропетровській області всі діти п'ятирічного віку охоплені дошкільною освітою (100%). У регіоні за два з половиною роки вже відкрито 8 4 дошкільні навчальні заклади та понад 260 додаткових груп при діючих дитсадках. Це більше 8,5 тисяч нових місць.

Мета обласної влади – забезпечити всіх малят Дніпропетровщини місцями в дитячих садках.

Gorod.dp.ua на Facebook.
ФОТО:




Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами
•  «Не мали права»: у Дніпрі контролери електротранспорту оштрафували неповнолітню (16)

•  Нічна перлина: як виглядає Успенська площа у Дніпрі у вечірній час доби (12)

•  Відео моменту: у Дніпрі на Набережній Перемоги зіткнулись Renault та Kawasaki, водійка двоколісного в лікарні (10)

•  Засмагають, займаються спортом та бавляться у воді: у Дніпрі на Монастирському острові панує літній настрій (9)

•  Селфі на залізниці призводять до загибелі підлітків (6)

•  Відео моменту ДТП: у Дніпрі на Новому мосту водій BMW зніс скутериста (5)

•  На косі Перемоги над водою знову видно останки місцевого «Титаніка» (4)

•  У Дніпрі на Воздвиженському узвозі зіткнулись Hyundai та 14-річний мотоцикліст на Geon: дитина в лікарні (4)

•  На Дніпропетровщині очікується аномальне літо: прогноз синоптика (4)

•  На Дніпропетровщині п’яний автомийник вкрав BMW клієнта та потрапив на ньому в ДТП: вирок суду (4)


* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
50
років палацу культури «Шинник»

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті