Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
чт, 02 мая 2024
14:55

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Зміни в «Абітурієнтськiй кампанії – 2012»

Зміни в «Абітурієнтськiй  кампанії – 2012»
Як зазначив ректор ДНУ М. В. Поляков, регіональні центри з 1 січня почали реєстрацію на ЗНО, тому випускникам необхідно звернути увагу на зміни в Умовах прийому до ВНЗ України і в Правилах прийому до ДНУ ім. О.Гончара, що вже затверджені Міністерством освіти і науки, молоді та спорту.

Цього року до участі у конкурсному відборі для вступу до університету допускаються вступники, які подають сертифікати зовнішнього незалежного оцінювання з відповідних загальноосвітніх предметів (вступних випробувань, творчих конкурсів) не нижче 124 балів з непрофільних та не нижче 140 балів з профільних предметів. За рішенням приймальної комісії також до участі у конкурсі може бути допущена людина із сертифікатом ЗНО, кількість балів якого з одного з непрофільних предметів нижче 124 балів, за умови, що бали з профільного – не нижче 170.

Початок прийому заяв і документів на денну та заочну форму навчання – 2 липня 2012 р. Цього року, як і минулого, вступники можуть подавати заяву до приймальної комісії університету особисто в паперовій формі, або через мережу Інтернет – в електронній. Для вступу приймаються сертифікати ЗНО, видані як у 2012 році, так і сертифікати чи їх дублікати за 2008-2011 роки.

Особи, які в 2012 році не брали участь у зовнішньому незалежному оцінюванні, подають документи, що засвідчують їх право на складання тільки вступних екзаменів в університеті. До такої категорії належать громадяни України, звільнені зі строкової військової служби в рік вступу до вищого навчального закладу; військовослужбовці рядового, сержантського та старшинського складу, які проходять військову службу за контрактом, при вступі на заочну форму навчання; такі, що мають захворювання, що можуть бути перешкодою для проходження ЗНО, для яких Український центр оцінювання якості освіти не може забезпечити проходження незалежного зовнішнього оцінювання навчальних досягнень.

Особи, які здобули повну загальну середню освіту у 2007 році і раніше, подають документи, що підтверджують їх право брати участь у конкурсі за результатами зовнішнього незалежного оцінювання або за результатами вступних екзаменів з конкурсних предметів в університеті за їх вибором.

Додаткові бали зараховуються вступникам, які досягли визначних успіхів у вивченні профільних предметів. А саме призерам IV етапу Всеукраїнських учнівських олімпіад з базових предметів та призерам III етапу Всеукраїнських конкурсів-захистів науково-дослідницьких робіт учнів – членів Малої академії наук України за умови, що вони вступають на напрями підготовки, де профільним є предмет, з якого вони й стали призерами. За дипломи I ступеня додається 50 балів, IІ ступеня – 40 балів, IІІ ступеня – 30 балів. Додатковий бал зараховується лише за одною із означених підстав.

Особам з числа професійно орієнтованої молоді, які в 2012 році закінчили навчання в структурних підрозділах Центру довузівської підготовки університету, для вступу на природничо-математичні або інженерно-технічні напрями (на відповідні напрями підготовки) додається до 20 балів за результатами підсумкової атестації. А саме по закінченню підготовчих курсів (відділення) ДНУ можуть бути нараховані до 6 балів за результатами атестації з української мови та літератури і до 7 балів за результатами атестації з інших конкурсних предметів. Порядок нарахування додаткових балів визначається окремим положенням, яке затверджується головою Приймальної комісії університету.

Gorod.dp.ua на Facebook.


Ostap  (10.01.12 19:58): В зависимости от ВУЗа, в горном нужно экзамен сдавать, только если специальность колледжа совпадает с направлением подготовки университета. Ответить | С цитатой
он же  (10.01.12 18:31): да,подскажите,а нужно ли подавать документы на зно после техникума? Ответить | С цитатой
техникум  (10.01.12 16:21): А как продолжить учебу в универе после профильного колледжа? Ответить | С цитатой
1
Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
110
лет отелю «Астория»

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте