Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
чт, 28 марта 2024
14:31

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

В Україні вшановували пам’ять загиблих від голодомору 30-х років та жертв політичних репресій

Найбільше постраждала від них саме Дніпропетровщина - близько 70 відсотків померлих від голоду - населення нашої області. Такі дані навела голова облдержадміністрації Надія Дєєва під час траурної церемонії на сумнозвісному 9 кілометрі Запорізької траси.

У 30-50 роки минулого століття це місце стало справжньою братської могилою для тисяч людей, засуджених тоталітарним режимом. Деяких з них посмертно реабілітували в часи “відлиги”. Втім, до сьогодні повністю не встановлено об’єктивну картину тих подій, а в історичних джерелах існують розбіжності навіть щодо кількості загиблих.

На суботній мітинг прибули й ті, хто про репресії знає не з наукових джерел, а з власного сумного досвіду. Василь Сірий говорить, що колишніх в’язнів та репресованих стає з кожним роком все менше, але від цього пам’ять про страшний злочин проти українського народу не зникає. Для того, аби покласти квіти до хреста, прибули губернатор Надія Дєєва, голова облради Микола Швець та мер Дніпропетровська Іван Куліченко.

Зараз ні для кого не секрет, що голодомор 30 років – спланована акція знищення українського народу, в результаті якої споконвічний українець - хлібороб мусив зненавидіти землю та хліб. Нація зіштовхнулася зі злочином, коли жертвами опинилися мільйони людей, а винуватців так і не було покарано. Віддати данину загиблим закликав Президент України Віктор Ющенко, адже вперше за історію незалежності наша держава так масштабно відзначає день пам’яті жертвам голодомору та репресій. У Дніпропетровську хресний хід до Преображенського собору зібрав представників влади, духовенства й простих городян. Уже на території собору після хвилини мовчання були запалені свічки як символ віри, любові та надії на те, що жахливі сторінки історії українського народу більше не повторяться.
Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
50
лет дворцу культуры «Шинник»

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте