Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пн, 03 червня 2024
02:49

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Призовий фонд — на потреби ЗСУ. У Дніпрі пройшла «Студентська весна 2024»

Призовий фонд — на потреби ЗСУ. У Дніпрі пройшла «Студентська весна 2024»

Дніпрі відбувся конкурс самодіяльної творчості «Студвесна 2024» «Творчість заради перемоги».

Цьогоріч у заході взяли участь 11 команд із міських закладів вищої освіти. Одна з учасниць — Вікторія. Дівчина навчається на першому курсі в Придніпровській державній академії будівництва та архітектури.

«Заспівали тріо. Обрали пісню «Заспіваємо пісню за Україну». Звісно, що хотілось перемогти, але це не головне. Ми отримали заряд позитиву, гарний настрій і задоволення від виступу», — розповіла Вікторія.

Цього року, як і минулого, призовий фонд спрямували на підтримку ЗСУ.

«Мені дуже подобається, що цей захід поєднує творчість та волонтерство, допомогу військовим. Військові стоять на фронті, в тому числі і за молодь, адже це наше майбутнє. І коли молодь це розуміє, донатить — це чудово», — підкреслив Олександр Жарій, член журі, військовий диригент Дніпропетровського гарнізону.

Серед журі цьогоріч були і зіркові гості. Це коміки Андрій Кит, Тетяна Песик та співачка Ксенія Башибулар.

«У студентські роки я мріяв бути саме у журі. Передусім хочу, щоб студенти кайфували під час своїх виступів, адже зараз ми живемо в складні часи і студентські роки в них вкрали», — поділився Андрій Кит, стендап-комік, волонтер.

«Я вже приблизно 7 років беру участь у Студвесні у складі журі, а у студентстві була учасницею. Це був мій улюблений конкурс. Пригадую, що тоді ми починали готуватися аж з вересня. Мені дуже цікаве студентське життя, тому всі номери я дивилась з величезним натхненням. Скучила за цим всім і дуже хотіла подивитися чим зараз живуть студенти», — каже Ксенія Башибулар.

««Студентська весна» — традиційний конкурс самодіяльної творчості, який проходить у Дніпрі з 1969 року. Цьогоріч він об’єднав студентів Дніпра з 11 закладів освіти. Це 11 команд, які показали різноманітні номери – від співу до театру тіней. У заходу є велика волонтерська місія – весь призовий фонд, як і торік, спрямовано на закупівлю двох автівок для 128-ї бригади ТрО. Ця бригада сформована у Дніпрі. Ми дуже часто її підтримуємо, і студенти виявили бажання зробити такий внесок. Захід проходив з дотриманням вимог безпеки, у приміщенні є укриття», — зазначив Сергій Луденський, член журі, в. о. директора департаменту молодіжної політики та національно-патріотичного виховання Дніпровської міськради.

Результати «Студвесни 2024»:

Гран-прі здобув Національний технічний університет «Дніпровська політехніка»;

1 місце — Український державний університет науки і технологій Навчально-науковий інститут «Український державний хіміко-технологічний університет»;

2 місце — Університет митної справи та фінансів;

3 місце — Дніпровський державний університет внутрішніх справ.








Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
54
довгожителя проживає на Дніпропетровщині. 47 жінок та 7 чоловіків, які відзначили своє 100-річчя.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті