Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Сб, 08 червня 2024
02:25

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Дніпропетровська філія «Газмережі» запустила обласну екоакцію для допомоги ЗСУ

Дніпропетровська філія «Газмережі» запустила обласну екоакцію для допомоги ЗСУ

Газорозподільна компанія Дніпропетровської області ініціювала збір пластикових кришечок у Центрах обслуговування клієнтів регіону. Зібрану вторсировину вони відправлять на переробку, а отримані кошти перерахують ЗСУ.

Про це Відкритому розповіли начальниця прес-центру Дніпропетровської філії “Газмережі” Євгенія Лапко та начальник відділу пунктів редукування газу Сергій Волокітін.

До Дня довкілля Дніпропетровська філія “Газмережі” оголосила збір пластикових кришечок, виручені кошти з яких планують відправити на допомогу захисникам України.

“Сьогодні сміття – одна з головних проблем нашої екології. Щороку в світі викидається величезна кількість предметів, що забруднюють атмосферу і грунт, та вбивають живі організми. Живучи тут і зараз ми маємо сортувати сміття та побутові відходи, що може скоротити їх негативний вплив на навколишнє середовище. Переважна кількість відходів у нашій країні опиняється на сміттєзвалищах, а відсортовується лише маленький відсоток. Враховуючи цю проблему в Україні, безпосередньо в Дніпропетровські області, ми вирішили хоча б трошки допомогти природі, і тому запропонували мешканцям області зібрати пластикові кришки. Вони маленькі, їх легко і швидко зібрати та принести у пункт, де знаходяться спеціальні коробки”, – говорить Євгенія Лапко.

Акція «Кришечки збери – ЗСУ допоможи» проходить по всій Дніпропетровській області, і, крім працівників газорозподільної компанії, можуть допомогти та зробити свій внесок усі мешканці регіону. Скриньки по збору розташовані у кожному Центрі обслуговування клієнтів.

“Збираючи і здаючи пластикові кришечки на переробку для повторного використання, мешканці регіону роблять подвійну добру справу – зменшують обсяг отруйного сміття, яке століттями розкладається в землі та допомагають мужнім захисникам, які боронять нашу країну. Підійдуть кришечки від соків, води, газованих напоїв, дитячих пюре; від молока, кефіру, йогуртів, вершків; від бутлів різного об’єму. Це той вид сміття, який ми викидаємо щодня. І замість того, щоб вкотре віднести пластик на смітник, можна зробити гарну справу та ще й допомогти нашим захисникам. Варто зазначити, що до акції долучаються і школярі. На сьогодні вже зібрали понад 140 кілограм. Але це замало для суттєвої підтримки захисників. Маємо надію, що наша ініціатива буде прикладом для багатьох інших компаній, органів місцевої влади, ОСББ тощо, для відкриття своїх зборів. Ми закликаємо всіх об’єднуватися, відкривати подібні благодійні акції, щоб допомогти нашій планеті та нашим захисникам”, – наголошує Сергій Волокітін.

Акція зі збору кришечок триватиме до 1 липня 2024 року.

Більше дивіться у відео:

Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами
•  «Не мали права»: у Дніпрі контролери електротранспорту оштрафували неповнолітню (16)

•  «Необхідний крок»: в Міненерго прокоментували підвищення тарифів на електроенергію (11)

•  Нічна перлина: як виглядає Успенська площа у Дніпрі у вечірній час доби (11)

•  Відео моменту: у Дніпрі на Набережній Перемоги зіткнулись Renault та Kawasaki, водійка двоколісного в лікарні (10)

•  У Дніпрі триває суд над жертвою домашнього насильства (10)

•  Засмагають, займаються спортом та бавляться у воді: у Дніпрі на Монастирському острові панує літній настрій (9)

•  Селфі на залізниці призводять до загибелі підлітків (6)

•  Лікарі розповіли, як мешканцям Дніпра убезпечити себе від сезонної алергії (6)

•  Відео моменту ДТП: у Дніпрі на Новому мосту водій BMW зніс скутериста (5)

•  На Дніпропетровщині п’яний автомийник вкрав BMW клієнта та потрапив на ньому в ДТП: вирок суду (4)


* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
54
довгожителя проживає на Дніпропетровщині. 47 жінок та 7 чоловіків, які відзначили своє 100-річчя.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті