Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
ср, 01 мая 2024
07:14

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

В Днепре завершился Международный музыкальный конкурс

В Днепре завершился Международный музыкальный конкурс

С 1 по 4 апреля в Днепровской академии музыки проходил Международный конкурс исполнителей на академических народных инструментах.

Истинные ценители музыки четыре дня наслаждались концертами исполнителей из разных регионов Украины.

Среди них были и известная исследовательница культурной жизни Днепра Ирина Семенчук, которая поделилась такими впечатлениями от конкурса:

«DniProFolk - це не просто міжнародний конкурс виконавців на академічних народних інструментах, це справжній Форум виконавців в рамках Міжнародного фестивалю "Музика без меж".

DniProFolk - це не тільки конкурсні прослуховування. Це науково - методичні конференції, лекції, майстер - класи, творчі зустрічі та, звісно, концерти. Ці чотири дні для мене - подарунок долі!

Я побувала на урочистому відкритті - концерті, на конкурсному прослуховуванні "Акордеон, баян", на майстер класах Світлани Білоусової, Андрія Войчука та Дмитра Губ'я ка, на творчій зустрічі Володимира Зубицького та на лекції Світлани Білоусової. Це було цікаво і пізнавально, по-справжньому святково і атмосферно.

Але все по порядку.

В перший день форуму я була присутня на концерті на честь відкриття міжнародного конкурсу. І це був неїмовірний концерт!

Концерт для мандоліни з оркестром Йоганна Непомука Гуммеля я слухала вперше. На мандоліні грала чарівна Світлана Білоусова - кандидат мистецтвознавства, доцентка кафедри народних інструментів НМАУ імені Чайковського разом з оркестром народних інструментів Дніпровської академії музики під орудою Вікторії Кікас. Прозвучали всі три частини і це було таке довершене виконання, що я не на жарт розхвилювалась. Цей концерт Гуммеля - наче маленька перлина, яка грає всіма відтінками! Він неперевершений по красоті !!

"Ранковий дощ" Бориса Севаст'янова у виконанні Дмитра Губ' яка (бандура), Євгенії Якименко (флейта) та окестра прозвучав у вишуканому проникливому виконанні. Пан Дмитро Губ'як - з. а. України, доцент кафедри музикознавства та методики музичного мистецтва Тернопільського національного педагогічного університету ім. Володимира Гнатюка.

Наелектроризована зала виявилася в вимірі неосяжного відчуття, коли на цимбалах почав грати Андрій Вовчук.

Я закохалась в звук цимбал багато років тому під час якогось форуму. На сцені Сoncert Hall - у молода панянка чи то з Білорусії, чи то з Литви щось народне грала на цимбалах. І це був наче пропуск до Раю.

Заслужений артист України, соліст Національного академічного оркестру народних інструментів Андрій Войчук - неперевершений виконавець на цимбалах. Дивовижна чарівність, проймаюча зворушливість помножена на високий професіоналізм дарує не з чим не зрівняне бентежне відчуття справжнього щастя.

Я вдячна долі за те, що насолодилась таким концертом! І я красно вдячна всім, завдяки кому я відчула незабутні емоції».

Фото Ирины Семенчук.








Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
110
лет отелю «Астория»

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте