Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
вс, 28 апреля 2024
23:15

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Дніпровський театр Драміком завершує підготовку яскравої прем’єри

|«« «« »» »»|

2 та 3 березня у Дніпровському академічному театрі драми та комедії чекають глядачів на прем’єрі спектаклю «Мадам Рубінштейн».

Ця робота обіцяє стати однією з найяскравіших подій цього театрального сезону в Дніпрі. Адже нова постановка дуже цікава своєю тематикою та її яскравим втіленням на сцені.

Потрібно відмітити, що це буде не лише дніпровська, а й всеукраїнська прем’єра. Адже історію життя всесвітньо відомої легенди косметології до цього не ставив жоден театр в нашій країні.

До прем’єри у вестибюлі театру вже створили інсталяцію з червоною килимовою доріжкою та величезним тюбиком губної помади. Композиція – дуже символічна. Адже життя Хелени Рубінштейн та створеної нею найвідомішого косметичного бренду були присвячені жіночій красі.

«Немає негарних жінок, є ліниві!» - любила повторювати мадам Рубінштейн. Завзята, харизматична та ексцентрична, вона самостійно досягла визнання, вигадуючи нові косметичні продукти та постійно вдосконалюючи свої винаходи, створивши справжню імперію краси. Але за цим приголомшливим успіхом тріумфом стояла дуже непроста історія жінки, яка народилась у польському Кракові, пройшла становлення як особистість в Австралії, а перші кроки до всесвітнього визнання зробила вже в США.

Саме про цю жінку і розповідається у новій виставі (за п’єсою австралійського драматурга Джона Місто) Драмікому, над якою працює дуже потужна творча команда. Для спектаклю вже створено оригінальні костюми та декорації, повним ходом йдуть останні репетиції.

На одній з них побував журналіст Міського сайту, який побачив та почув наступне.

- Фотозона та червона доріжка до першої прем’єри весни вистави «Мадам Рубінштейн - історія легендарного успіху!» вже чекають на своїх шанувальників у фойє нашого театру, - відмічає директор – художній керівний театру Драміком Сергій Мазаний. - Ми вже знаходимося на фінальному етапі підготовки до найочікуванішої події весни - прем'єри вистави "Мадам Рубінштейн - історія легендарного успіху". Наші талановиті актори, режисери і вся творча команда працють над кожною деталлю цієї дивовижної постановки. Хелена Рубінштейн була з числа тих видатних особистостей, які змінили історію та надихали багатьох на якісні зміни свого життя. Пропонуємо нашім улюбленим глядачам подивитись цю цікаву історію і разом з цим отримати ковток оптимізму і віри в найкраще.

Дійсно, теми лідерства та самовираження завжди були актуальні. Вони, як і прагнення вірити в себе, як ніколи актуальні для сучасних українців.

Як вважає головний режисер Драмікому Антон Меженін, нова постановка буде видовищною, захоплюючою, але разом з тим примусить глядачів і замислитися.

- Спектакль ставимо у жанрі трагікомедії, у ньому буде і веселе, і сумне., - каже він. - Не випадково ставити цю п’єсу ми запросили відомого київського режисера Ігоря Матіїва, який якраз і відомий своєю майстерністю постановок трагікомедійних та одночасно видовищних. Це буде яскраве шоу, яке, разом з тим, примусить глядачів замислитися над багатьма питаннями. Це те, чого зараз не вистачає глядачам.

Для режисера Театру на Подолі (Київ) Ігоря Матіїва це буде вже третій досвід постановки спектаклів у Дніпрі. Разом з ним над прем’єрою працює ще один столичний майстер – сценограф Олег Татаринов. Художниця з костюмів спектаклю - Світлана Югова, пластичне рішення постановки - Валерія Хижняк.

- Хелену Рубінштейн не випадково називали «Королевою краси», - нагадує Ігор Матіїв. – Адже вона однією з перших створила справжню імперію краси, яка принесла їй мільйони. Це – історія про те, яким важким є шлях нагору успіху, яку ціну за це доводиться платити. Але за цією історію важкого успіху у спектаклі розкривається багато шарів людських взаємовідносин, що буде цікаво для глядачів.

Як визнає режисер-постановник спектаклю, для нього стало чи не найбільшим здивуванням те, як на Хелену Рубінштейн зовні схожа виконавиця її ролі – заслужена артистка України Неллі Масальска.

За 47 років служби в цьому театрі Неллі Масальска зіграла більш ніж 80 ролей. Але ця для неї – особлива:

- Прочитавши п’єсу, я відразу відчула, що це – моє! Тим більше, що ми дійсно схожі з моєю героїнею зовні. Отримати таку роль – величезний подарунок долі. Образ Хелени – дуже багатогранний. Її особистість вельми цікава, але в багато чому суперечлива. І для втілення цього образу на сцені мені знадобився весь досвід своїх минулих ролей.
Юрій Захаров талановито втілює образ головного помічника Хелени – Патріка О’Хіггінса.

- Мій герой щойно повернувся з війни, але зміг знайти нове місце у житті, - каже про роль Юрій Захаров. – І в цьому його співзвучність нашому часу. У багатьох у житті трапляються такі раптові повороти долі. Щоб правдиво передати емоції свого герою, багато читав про історію Хелени Рубінштейн, багато думав та працював.

Ще одна цікава лінія сюжету нового спектаклю – взаємовідносини між Рубінштейн та її подругою і конкуренткою одночасно Елізабет Арден, яка створила теж престижну косметологічну марку. Із дружби та конкуренції цих особистостей багато в чому і виріс успіх кожної легенди світу косметики.

Роль Елізабет виконує актриса Людмила Журавель, яка каже про свою героїню:

- Елізабет зовсім не схожа не мене. У неї не було сім’ї, дітей, всю свою долю та наснагу вона присвятила успіху в світі косметології. Але тим цікавіше було працювати над роллю. А мій акторський досвіт допомагає втілювати на сцені складний персонаж.

Загалом в цьому видовищному спектаклі зайняті 9 акторів та актрис. Насолодитися прем’єрою глядачі зможуть 2, 3, 8, 9 березня.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Читайте также:

Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами
•  «Купатись заборонено»: пляжного сезону у Дніпрі не буде (15)

•  У Дніпрі на Запорізькому шосе біля Епіцентру замість зеленої зони може з’явитися додаткова парковка (15)

•  У Дніпрі з'явився перший ідеальний двір (14)

•  У Дніпрі на Набережній Січеславській продовжують будувати дуже яскравий комплекс (10)

•  У Дніпрі затримали 19-річну жінку, яка вирішила продати свого дворічного сина за мільйон гривень (10)

•  До Дніпра вже їдуть трамваї з Німеччини (10)

•  У Дніпрі на проспекті Богдана Хмельницького біля ТРЦ Terra фура DAF на смерть переїхала жінку: відео моменту ДТП (9)

•  На Орелі браконьєр наловив червонокнижних карасів (8)

•  15 років за ґратами проведе зрадник, який наводив російські ракети на Придніпровську ТЕС і «полював» за системами ППО (7)

•  На вже збудований водогон Хортиця - Марганець хочуть витратити ще 2 мільярди гривень (6)


* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
13,5
млн грн финансовой помощи для полиции Горсовет выделил в 2023 г.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте