Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
сб, 04 мая 2024
11:30

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

В Днепре провели масштабный форум «Женщины в спорте»

В Днепре провели масштабный форум «Женщины в спорте»

Это мероприятие объединило более 100 самых известных спортсменок, тренеров, врачей, специалистов, чья жизнь посвящена высоким достижениям в спорте.

Символично, что форум спортивных женщин в Днепре состоялся впервые и прошел в день проведения юбилейного, 10-го Международного дня женского спорта.

О форуме «Женщины в спорте» его организаторы рассказали:

«У Дніпрі провели перший спортивний форум «Жінки в спорті».

В «Олімпійському домі» зібралось близько ста жінок з усієї області, чиї життя нерозривно пов’язані зі спортом: тренерки, спортсменки, викладачки, науковиці, лікарки, представниці органів виконавчої влади та місцевого самоврядування територіальних громад Дніпропетровської області, керівниці та фахівчині комунальних підприємств і закладів, депутатки обласних та місцевих рад, лідерки громадської думки, представниці громадських організацій та ЗМІ.

 «Сьогодні увесь світ відзначає 10-річчя Міжнародного дня жіночого спорту. На жаль, в Україні цей день – це просто звичайне 24 січня. Тому ми вирішили стати першими, хто про цей день розкаже! Головна мета сьогоднішнього заходу – об'єднання жіночої спортивної спільноти та консолідація зусиль задля розвитку спорту в регіоні, популяризація здорового способу життя, залучення представниць жіночої статі територіальних громад області, які опікуються галуззю спорту, громадянського суспільства до олімпійського руху і знайомство з діяльністю відділення Національного олімпійського комітету України в Дніпропетровській області», – зазначила Лілія Гиренко, начальниця управління з питань культури та спорту Дніпропетровської обласної ради, членкиня Відділення Національного олімпійського комітету України в Дніпропетровській області.

Учасникам форуму провели екскурсію Музеєм олімпійських досягнень Дніпропетровщини та розповіли про призначення «Олімпійського дому», який влітку 2021 року відкрив Президент України Володимир Зеленський. Присутнім розповіли про історію олімпійського руху в Україні, створення Національного олімпійського комітету, роботу відділення на Дніпропетровщині та найближчі проєкти до яких жінки можуть долучитись.

«Дякую за запрошення на цей інформативний спортивний захід. Підняті теми надактуальні і потребують розголосу. Будемо впроваджувати спортивні проєкти на місцях разом», – поділилася враженнями Оксана Медик, фахівчиня КЗ «Центр фізичної культури і спорту «Лідер» Солонянської селищної ради.

Особливу увагу на заході приділили паралімпійському руху у регіоні, оскільки у зв’язку з воєнними діями на території України значно зростає кількість людей з інвалідністю, як серед військовослужбовців, так і серед цивільного населення. Тому діяльність системи «Інваспорт» в напрямку реабілітації та залучення людей до систематичних занять фізичною культурою і спортом є актуальною в кожному місті та районі області.

«Відбулася вкрай корисна подія. Представниці громади дізналися про роботу відділення НОКу, олімпійський та паралімпійський рух, спортивну медицину, спорт вищих досягнень, інклюзивний спорт, отримали потрібні контакти. І все це з акцентом до жінок», – сказала Світлана Спажева, голова Дніпропетровського регіонального відділення Всеукраїнської Асоціації ОТГ».

Фото – Днепропетровский облсовет. 








Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
50
лет просуществовала газета Днепр вечерний в бумажном формате

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте