Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Нд, 02 червня 2024
02:04

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

У Дніпрі черговий по місту перевірив облаштування укриття та пункту незламності

|«« «« »» »»|

У Дніпрі перевірили укриття на базі закладу позашкільної освіти та один з пунктів незламності.

Відвідав заклади в. о. директора департаменту молодіжної політики та національно-патріотичного виховання ДМР Сергій Луденьский, який цього дня чергує по місту. Почав з відремонтованого укриття по вул. Робочій, 81, що на базі КПНЗ «Міський палац дітей та юнацтва» ДМР. Раніше приміщення було в аварійному стані.

«Нині його вже можна використовувати як тимчасове укриття. Зробили: другий евакуаційний вихід та вхід, заклали старі вікна, капітально оновили вбиральні, облаштували вентиляцію, встановили необхідну пожежну сигналізацію та протипожежні металеві двері. Зараз тривають роботи з косметичного облаштування – збирають меблі, прибирають приміщення. Воно зможе прийняти до 100 людей», – показала директорка Міського палацу дітей та юнацтва Альона Шульга.

Водночас черговий підкреслив, що діти зможуть спокійно навчатися та ходити на улюблені гуртки під час повітряної тривоги.

«Це укриття вже має акт від ДСНС. Додам, що на базі департаменту молодіжної політики та національно-патріотичного виховання подібних укриттів 15, з них 9 – уже мають акти від ДСНС. Ми робимо все для безпечного навчання дітей», – сказав Сергій Луденський.

Також він перевірив один з пунктів незламності – на базі КПНЗ «Палац творчості дітей та юнацтва» ДМР. Пункт уже готовий приймати як вихованців закладу, так і жителів району.

«Оснащений усім необхідним: генератор, подовжувачі, аптечки, запаси технічної та питної води. Також є окремі кімнати для мам з малюками й для людей з тваринками. Тут можуть прийняти до сотні людей. Побаченим задоволений», – розповів черговий по місту.

Крім того, він подякував юним акторам дитячого театрального колективу «Натхнення». Його учасники зробили декілька значущих робіт, присвячених тваринам.

««Зграя» – вистава про життя покинутих собак. Це перша велика благодійна робота. Вона розчулила глядачів і не залишила байдужими – таким чином зібрали допомогу для ГО «Save Animals Ukraine». Кошти пішли на постраждалих «хвостатих» з деокупованих територій України. А до Дня захисту тварин ми зняли соціальний ролик, присвячений переживанням тварин під час великої війни», – поділилася керівниця колективу Олександра Маньковська.

Юна Марія Козлова, яка грала одну з головних ролей у соціальному ролику, сказала: «Я хотіла донести глядачеві, що тварини також сильно переживають цю війну, але не можуть сказати словами свої почуття та біль».

Черговий по місту побував на репетиції театру й спробував сам попрацювати у мініатюрі з юними акторами.

«Зрозумів, що це неймовірна робота, багато сил вкладають керівники, діти та батьки. Дякую за вистави та відео, де порушується важлива тема», – підсумував в.о. директора департаменту молодіжної політики та національно-патріотичного виховання ДМР Сергій Луденьский.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
50
років проіснувала газета "Днепр вечерний" у паперовому форматі

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті