Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Ср, 29 травня 2024
15:42

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Служба безпеки у Дніпрі ліквідувала канал втечі «ухилянтів» за кордон

Служба безпеки у Дніпрі ліквідувала канал втечі «ухилянтів» за кордон

Служба безпеки заблокувала ще один канал незаконного виїзду громадян призовного віку за межі України на підставі фіктивних медичних документів.

Схему організувала мешканка Дніпра. За 2 тис доларів США жінка пропонувала потенційним призовникам повний пакет документів, який «допомагав» їм уникнути призову і втекти за кордон.

Для реалізації «схеми» фігурантка залучала своїх спільників у медичних закладах і військкоматах. Потенційних клієнтів підшукувала виключно серед знайомих та близького оточення, дотримуючись конспірації.

За допомогою підроблених печаток медичних установ регіону та особистих штампів лікарів вона виготовляла «лікарські висновки» з неіснуючими діагнозами і фальсифіковані довідки про хронічні хвороби пацієнтів.

На підставі підроблених медичних документів з наявністю «тяжких діагнозів» військово-лікарські комісії ТЦК виносили рішення про непридатність до воєнної служби.

Завдяки оперативному реагуванню СБУ, канал незаконного виїзду чоловіків було заблоковано, а організаторку затримано під час отримання останнього траншу грошової винагороди.

Під час обшуків у фігурантки правоохоронці вилучили чорнові записи, підроблені печатки і штампи медичних установ, а також грошові кошти у різних валютах.

Крім того, в одному з ТЦК Дніпропетровщини вилучено медичну документацію та військові квитки військовозобов’язаних, які обґрунтовано підозрюються у поданні фальсифікованої документації щодо стану здоров’я.

Наразі організаторці каналу повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 332 (незаконне переправлення осіб через державний кордон України) Кримінального кодексу України. Судом їй обрано запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту.

Перевіряється інформація щодо причетності до функціонування протиправної схеми інших осіб, в тому числі посадовців відповідних структур.






Gorod.dp.ua на Facebook.

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами
•  Відео моменту: у Дніпрі на проспекті Яворницького чоловік нападав на жінок та бив їх, постраждали щонайменше троє (12)

•  В Україні з липня планують збільшити вартість бензину та дизелю (12)

•  Суд зобов’язав мерію Дніпра зберегти історичну будівлю Палацу профілактики (12)

•  Метрополітен Дніпра проведе консультації з підрядниками для добудови 3 станцій (10)

•  Стеллу «Дніпро» знесуть, проте нову встановлювати не будуть. Чому? (7)

•  У Дніпрі відкрився вечірній базар у дворі старого цирку біля Центрального ринку «Озерка» (5)

•  На Дніпропетровщині в наслідок аварії за участю «ЗАЗ» та «Daewoo» є загиблий та постраждалі (5)

•  Відео моменту ДТП: у Дніпрі на кільці на Набережній Перемоги BMW перекинувся декілька разів та зніс стовп (5)

•  Сімейний лікар має до 2000 пацієнтів: ситуація на Дніпропетровщині (5)

•  До України повертається пил з Сахари (5)


* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
65
років з дня першої місцевої телевізійної передачі в Дніпрі

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті