Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
пн, 29 апреля 2024
01:32

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

В Днепр возвращается фестиваль «Конструкция»

В Днепр возвращается фестиваль «Конструкция»

Известный фестиваль возвращается в наш город после вынужденной 2-летней паузы.

Планируется, что 8-й Международный фестиваль «Конструкция» пройдет в Днепровском Центре современной культуры 10-12 ноября этого года.

Что такое "Конструкция"?

Это международный фестиваль аудиовизуального искусства и новых медиа, который проводится с 2014 года в Днепре.

Фестиваль сочетает в себе темы градостроения и социокультурного развития, ставит целью оживление диалога вокруг творческих потребностей людей, живущих в постиндустриальных и постсоветских городах.

За прошедшие фестивали было задействовано 50 локации Днепра и более 200 участников из Украины, стран ЕС, США, Японии презентовали перформансы, инсталляции, художественные и музыкальные проекты.

Подробней об этом рассказал директор Центра современной культуры Андрей Палаш:

«Ми довго відкладали, знову планували, потім знову відкладали, але не припиняли шукати можливість провести Конструкцію. Нарешті все зійшлося: вдалося зібратися чудовою командою, залучити надійних партнерів і найважливіше для нас — повернути Конструкцію до Дніпра.

Конструкція VIII зосередиться на осмисленні досвіду воєнного часу та участі громадян у соціальному, культурному й фізичному відновленні України — теперішньому та майбутньому. До дискусії ми запросимо різні самоорганізовані ініціативи, які залишаються в країні та працюють на межі культури, активізму й волонтерства.

Тема Конструкції VIII - «Український хардкор: вивчаючи досвід низових ініціатив». Головна тема апелює до значення слова «хардкор», яке сьогодні асоціюється з трансгресивними формами творчості та андеграундними музичними стилями, але бере свій початок у будівництві. За визначенням словника англійської мови Merriam-Webster, у найдавнішому використанні (з 1841 року) «хардкор» — «цеглини, сміття, клінкер, уламки або інший твердий матеріал в шматках, який використовується як дно [фундамент будівлі]». Іншими словами, це основа, зібрана з найрізноманітніших деталей та матеріалів; фундамент, на якому все тримається.

Хардкор українського суспільства складають низові ініціативи, які реакційно виникають для розв’язання проблем громади, протидії небезпекам, захисту спільних цінностей та просторів. Відповідно до цієї ідеї Конструкція прагне репрезентувати та об’єднати досвід самоорганізованих рухів, які працюють із матеріальною та нематеріальною спадщиною, а також активізмом у громадському секторі в умовах воєнного часу.

Триденна програма включатиме освітньо-дискусійну, музичну та візуальну частини, а також кінопокази. Через ці події ми хочемо привернути увагу до ролі низових ініціатив у суспільно-політичних процесах та дослідити, як вони можуть вплинути та вже впливають на українське теперішнє та повоєнне майбутнє».


Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами
•  У Дніпрі на Запорізькому шосе біля Епіцентру замість зеленої зони може з’явитися додаткова парковка (15)

•  «Купатись заборонено»: пляжного сезону у Дніпрі не буде (15)

•  У Дніпрі з'явився перший ідеальний двір (14)

•  У Дніпрі на Набережній Січеславській продовжують будувати дуже яскравий комплекс (10)

•  До Дніпра вже їдуть трамваї з Німеччини (10)

•  У Дніпрі затримали 19-річну жінку, яка вирішила продати свого дворічного сина за мільйон гривень (10)

•  У Дніпрі на проспекті Богдана Хмельницького біля ТРЦ Terra фура DAF на смерть переїхала жінку: відео моменту ДТП (9)

•  На Орелі браконьєр наловив червонокнижних карасів (8)

•  15 років за ґратами проведе зрадник, який наводив російські ракети на Придніпровську ТЕС і «полював» за системами ППО (7)

•  На вже збудований водогон Хортиця - Марганець хочуть витратити ще 2 мільярди гривень (6)


* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
50
лет дворцу культуры «Шинник»

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте