Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Ср, 12 червня 2024
15:43

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Школярів Дніпра навчають, як швидко та безпечно дістатись укриття під час повітряної тривоги

|«« «« »» »»|

У школах Дніпра відучора проводять навчання для дітей, як швидко та безпечно перейти в укриття під час сигналу «Повітряна тривога». Для цього у закладах загальної середньої освіти, у яких батьки учнів обрали навчання за змішаною формою, розробили графіки тренувань.

Сьогодні такі заняття проводили для першачків та шестикласників школи № 49.

«Наша родина обрала змішану форму навчання. Моя дитина буде один тиждень ходити до школи, а наступний – вчитись удома. У цій школі дуже гарне укриття. Я вважаю, що це безпечне місце та зручне для наших діточок», – прокоментувала мама учня першого класу СЗШ № 49 Надія.

У цілому у СЗШ № 49 на навчання вийдуть 23 класи. Усі вони пройдуть навчально-тренувальні заняття.

«Ми відпрацьовуємо з дітками і з педколективом алгоритм дій при даному сигналі. У школі є найпростіше укриття, яке обладнано усім необхідним. Це місця для сидіння, є вода (питна та технічна), медичний куточок та медикаменти для надання невідкладної долікарської допомоги, туалетні кімнати, шанцевий інструмент, вогнегасники тощо. Крім цього, укриття поділене на кімнати. Кожен клас знає, де він розміститься під час повітряної тривоги», – прокоментувала директорка СЗШ № 49 Світлана Терещенко.

Зі свого боку начальниця відділу безпеки життєдіяльності та соціального захисту управління освіти департаменту гуманітарної політики ДМР Тетяна Бичкова додала:

«Такі тренування дуже важливі, адже кожна дитина на практиці відпрацює безпечний шлях до укриття. І вже за наявної загрози не розгубиться та буде знати, як діяти. Зауважу, що такі навчання пройдуть в усіх школах Дніпра, де розпочнеться навчання за змішаною формою».

Gorod.dp.ua на Facebook.

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
406
будинків ОСББ та ЖБК оновлені у Дніпрі у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті