Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пн, 03 червня 2024
16:36

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

На Дніпропетровщині випустили комікс для дітей

На Дніпропетровщині випустили комікс для дітей
Ілюстративне фото.
Дніпропетровська ОВА випустила комікс «Хроніки безбар’єрності» У Дніпропетровській ОВА презентували комікс «Хроніки безбар’єрності». Аби найменші мешканці області мали уявлення про це поняття. Дітлахи оцінили перший випуск. «Рівні можливості, повага, відкритість, толерантність, інклюзивність і простота. Це все про безбар’єрність. Це не просто нові правила та норми – це нове мислення. Аби його популяризувати й створили комікс», – наголосила заступник начальника Дніпропетровської ОВА Надія Задорожна. Він у стилі аніме. Складатиметься із шести випусків. Кожен буде присвячений одному із основних видів бар’єрів. Зокрема, суспільному, інформаційному, економічному, цифровому, освітньому. Будуть і спецвипуски про ментальне здоров’я. У першому номері йдеться про фізичну безбар’єрність. Головний герой – хлопчик Сашко. Він стикається із кризовою ситуацією та намагається її подолати. В результаті допомагає близьким та оточуючим, змінюючи світ на краще. На презентацію запросили найменших мешканців області. Вони оцінили комікс. А ще діти протестували настільну гру «Безбар’єрність», яку також випустила ОВА. Є фішки, картки, кубик, який потрібно кидати учасникам. Забавка «зайшла» на ура. Ще й користь – гра допомагає ознайомитися із видами бар’єрів. Радить, як їх подолати. «Я переміг! Я чемпіон! Оце я вдало кубик кидав. Хочу ще грати», – дійшовши до фінішу радів 6-річний Коля. Чотирикласниця Аня також долучилась. Ще й встигла погортати комікс. Каже, класний. «Просто, доступно, яскраво про складне і важливе. Нехай навчаються граючись. Дуже правильний підхід», – вважає бабуся дівчинки Олена Іванівна. Скачати електронні версії гри та коміксу можна за QR-кодом. Планують залучити благодійні організації, аби вони допомогли надрукувати тираж. Гру і комікс хочуть розповсюдити у закладах освіти, ЦНАПах, дитячих кімнатах, бібліотеках. За ініціативи першої леді Олени Зеленської в Україні діє Національна стратегія зі створення безбар’єрного простору.
Gorod.dp.ua на Facebook.


ха ха ха  (12.08.23 11:35): краще створіть комікс про те скільки отримують грошей пенсіонери, дідусі і бабусі дітей. Хай дітлахи оцінять. Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
100
дворів запланували відремонтувати у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті