Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
пн, 29 апреля 2024
02:50

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

«Успех вопреки»: днепровских детей приглашают принять участие в креативном проекте

«Успех вопреки»: днепровских детей приглашают принять участие в креативном проекте

В рамках Всеукраинского литературно-художественного конкурса дети могут написать свой рассказ или историю о тех украинцах, которыми они гордятся и которые добивались успеха вопреки обстоятельствам.

Добиваться успехов вопреки всем трудностям и обстоятельствам – это своеобразный девиз украинцев на протяжении столетий.

Мы выживали и процветали вопреки кровавым войнам, злобным соседям, голодоморам. И сейчас живем и развиваемся полтора года в условиях Большой войны.

Рассказать об украинцах, добивающихся успеха вопреки всему, предлагает новый конкурс Общественной организации «Д.И.Я. (Дмитрий Иванович Яворницкий)», которую возглавляет известная днепровская историк и культуролог Яна Тимошенко.

О конкурсе и его условиях она любезно сообщила Городскому сайту следующее:

«З 15 липня до 30 серпня 2023 року проводиться Всеукраїнський літературно-мистецький конкурс для дітей та молоді (до 19 років) «Успіх усупереч».

Мета конкурсу – залучити підростаюче покоління українців до творчості й осмислення важливості подолання труднощів на шляху до успіху на основі позитивних життєвих прикладів успішних українців з історії та сучасності.


Кураторка проєкту, історикиня, яворницькознавиця Яна Тимошенко відзначає:

«Українці – сильна нація. Вони завжди вміли досягати успіху УСУПЕРЕЧ різним важким обставинам в країні та особистому житті: війнам та революціям, втратам близьких і дому,вимушеній еміграції, заборонам та переслідуванням, репресіям, голодоморам, фізичні травмам та хворобам, психічним проблемам тощо. І досвід успішних українців у подоланні труднощів – це те, що може допомогти особливо вразливій під час війни категорії суспільства – дітям, підліткам та молоді повірити в себе й своє успішне майбутнє».

«Зараз багато дітей та підлітків переживають важкі часи, мають зневіру та невпевненість, страх, що війна завадить їм в особистій реалізації, у навчанні та виборі професії, у спроможності стати успішною людиною,— розповідає психологиня Зоя Бондаренко, в.о. декана факультету психології та спеціальної освіти Дніпропетровського національного університету ім. Олеся Гончара, яка є членкинею команди проєкту «Успіх усупереч». — Найкращою та найбільш коректною допомогою дітям та юнацтву психологи називають залучення їх до творчості, до участі у культурних проєктах, до комунікації з однодумцями, обговорення та осмислення проблем, нарешті — “проговорення”, викладення своїх думок в усній, а краще — у письмовій формі. Тому це не тільки творчий конкурс, а й соціально-важливий реабілітаційний культурний проєкт.»

Задля залучення широкого кола дітей та молоді, конкурс відбувається в трьох номінаціях: літературний твір (поезія, коротка проза будь-якого жанру та форми: есей, нарис, розповідь, оповідання, інтерв’ю реальне чи уявне, казка тощо); художній твір (комікс або серія авторських художніх робіт з авторським текстовим матеріалом на тему конкурсу) та комп’ютерна презентація.

Результатом проєкту стане створення першої в Україні мотиваційної книги про успішних українців за авторством дітей, підлітків та молоді. Книга-каталог творчості вийде друком лімітованим накладом, буде широко розповсюджуватись як e-Book з текстовими, а також діджиталізованними аудіо й відео матеріалами та у вигляді аудіокниги. Одночасно буде створена мотиваційна платформа-блог талановитих дітей та молоді для презентації їх робіт в галузі літератури.

Автори кращих робіт будуть відзначені призами, а також отримають гонорари за свою творчість (докладніше – в умовах конкурсу).

З Положенням та умовами конкурсу можна ознайомитись за посиланням

Роботи на конкурс надсилаються в електронному вигляді на e-mail: [email protected]

Проєкт реалізується ГромадськоюОрганізацією "КРАЄЗНАВЧО-КУЛЬТУРНЕ ТОВАРИСТВО "Д.І.Я." за підтримки Українського Культурного Фонду».


Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами
•  У Дніпрі на Запорізькому шосе біля Епіцентру замість зеленої зони може з’явитися додаткова парковка (15)

•  «Купатись заборонено»: пляжного сезону у Дніпрі не буде (15)

•  У Дніпрі з'явився перший ідеальний двір (14)

•  У Дніпрі на Набережній Січеславській продовжують будувати дуже яскравий комплекс (10)

•  До Дніпра вже їдуть трамваї з Німеччини (10)

•  У Дніпрі затримали 19-річну жінку, яка вирішила продати свого дворічного сина за мільйон гривень (10)

•  У Дніпрі на проспекті Богдана Хмельницького біля ТРЦ Terra фура DAF на смерть переїхала жінку: відео моменту ДТП (9)

•  На Орелі браконьєр наловив червонокнижних карасів (8)

•  15 років за ґратами проведе зрадник, який наводив російські ракети на Придніпровську ТЕС і «полював» за системами ППО (7)

•  На вже збудований водогон Хортиця - Марганець хочуть витратити ще 2 мільярди гривень (6)


* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
69
сиріт з Дніпропетровщини отримали кошти на придбання власного житла у 2022 р.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте